CulturăMonden

Soții Monica Davidescu și Aurelian Temișan aduc la Buzău „Sistemul perfect”

Vor juca pe 14 iunie, de la ora 19.30, la Sala Consiliului Județean

Piesa de teatru-comedie „Sistemul Perfect” este o adaptare după „Sistemul Ribadier”, o savuroasă comedie în trei acte de Georges Feydeau, autor ce este extrem de cunoscut la noi în țară pentru o altă capodoperă „La puce à l’oreille” („Puricele în ureche”). Tema principală o reprezintă stratagema unui soț de a scăpa din casa conjugală, hipnotizându-și soția. Regretatul nostru artist și regizor Ion Caramitru și-a dorit sa regizeze această piesă și, ca o coincidență, un alt regizor cu rădăcini aromâne, Toma Enache, a pus în scenă piesa autorului francez. De-a lungul timpului, piesa a fost preluată și prezentată cu succes la cele mai cunoscute teatre din lume.

Din distribuția actualei formule fac parte soții Monica Davidescu și  Aurelian Temișan, Silviu Biriș, Ovidiu Cuncea, Cosmin Vîjeu și Kira Hagi.

Toma Enache, regizorul acestei piese, este actor, poet, jurnalist și un regizor de film extrem de apreciat în România. El este autor al unor filme independente cu mare succes de public (preluate de platforma Netflix) și premiate internațional, precum „Nu sunt faimos, dar sunt aromân” (primul film vorbit în aromână, lansat în 2013) și „Între chin și amin” (primul film despre ororile Experimentului Pitești, lansat în 2019, cu peste 50 de premii internaționale), iar în prezent este în post producție cu un incitant film despre viața marelui nostru compozitor George Enescu. O altă piesă de succes pe care a regizat-o Toma Enache este „Amadeus”.

Articole similare