joi, 04 martie 2021

Șoșoacă a lovit cu ricoșeu în medicii de familie

Medicul Angela Mazdrag, reprezentant al medicilor de familie buzoieni în structura patronală națională a acestora, atrage atenția că medicii de familie s-au ales, în mod nemeritat, cu o bilă neagră de imagine în „scandalul Șoșoacă”.

Scandalul a pornit după ce senatorul Diana Șoșoacă, aleasă pe listele Alianței pentru Unirea Românilor, a participat fără mască de protecție la ședința de învestire a Camerei Deputaților, prezentând o adeverință medicală conform căreia ar fi exceptată, din motive medicale, de la portul măștii. Doar că adeverinţa medicală prezentată nu este valabil emisă, a răspuns DSP la solicitarea Senatului, fiind emisă de un medic de familie, și nu de unul de Medicina Muncii, așa cum cere legea.

„Medicina de familie a fost asociată cu adeverința pe care acea doamnă de la AUR a primit-o de la un medic de familie. Eu nu știu despre ce este vorba cu acea adeverință, dar dacă medicul de familie are în cabinet la el acte din care să rezulte că acea doamnă suferă de vreo boală și are vreo contraindicație sau recomandare de un medic specialist, adeverința este în regulă dacă este pe formular-tip al Ministerului Sănătății. Dar de aici până a ne acuza pe toți că, vezi Doamne, noi facem toate minunile, că dăm adeverințe aiurea, este o cale foarte lungă. Nu pe noi trebuie să ne ia la întrebări. Acolo trebuie făcută întâi o analiză. Nu am simpatii față de această persoană, dar are dreptate. În primul rând, acele boli nu pot fi puse pe masă la oricine; în al doilea rând, trebuie făcută o analiză pertinentă dacă diagnosticele sunt sau dacă are sau nu are dreptul, dar în niciun caz toate acestea să cadă în capul nostru și să ne facă pe noi de două parale.  DSP-ul poate să intervină în acest caz numai în sensul în care Șoșoacă ar avea acele acte incorecte, în sensul instituirii unei penalități, dar nu se poate pronunța dacă era sau nu cazul să primească acea adeverință”, spune medicul de familie Angela Mazdrag.

loading...
error: Content is protected !!