sâmbătă, 24 octombrie 2020

Sorin Lazăr s-a întâlnit cu delegația Fondului Monetar Internațional

Comisia pentru buget, finanțe și bănci, al cărei preșe­dinte este deputatul social-democrat de Buzău  Sorin Lazăr, a avut, săptămâna trecută, o întrevedere oficială cu delegația Fondului Monetar Internațional (FMI) condusă de Jaewoo Lee. Întâlnirea a avut loc în baza articolului IV din Statutul Fondului Monetar Internațional, tematica referindu-se la situația economică actuală a României, perspective și priorități la nivelul politicilor economice, se arată într-un comunicat de presă al deputatului buzoian.

,,În cuvântul de des­chidere, domnul Jaewoo Lee a transmis felicitările sale pentru succesul președinției Consiliului Uniunii Europene și pentru creșterea susținută a economiei românești, precizând că, deși s-a înregistrat o creștere economică record, deficitul bugetar general a continuat să crească față de anii anteriori. Astfel, este nevoie de schimbări în ceea ce privește politicile economice, măsuri de diminuare a deficitului și mai ales accentuarea investițiilor în anumite domenii”, arată sursa citată.

La întâlnire au participat deputați-reprezentanți ai grupurilor parlamentare ale Partidului Social Democrat, Partidului Național Liberal, Uniunii Salvați România, Uniunii Democrate a Maghiarilor din România și ai minorităților naționale, care și-au prezentat viziunea asupra evoluțiilor economice din România. Conform deputatului Sorin Lazăr, în urma discuțiilor a reieșit faptul că obiectivele construcției bugetare prezente și viitoare urmăresc stimularea, conso­lidarea și menținerea creșterii economice sustenabile, de natură a furniza premisele consolidării unui stat puternic și a unei societăți echilibrate, pentru a susține încrederea investitorilor în economia românească.

,,În acest sens, măsurile fiscal-bugetare viitoare trebuie să fie predictibile pentru susținerea mediului de afaceri și stimularea investițiilor în sectoarele cu valoare adăugată ridicată. Este necesară simplificarea fiscalității, creșterea transparenței bugetare și eficientizarea cheltuielilor publice în vederea asigurării protecției și securității sociale pentru persoanele vârstnice, pensionari și categoriile cele mai vulnerabile”, a precizat deputatul social-democrat de Buzău Sorin Lazăr.

loading...
error: Content is protected !!