Economic

Soluții simple, prin care poți proteja pielea sensibilă a bebelușului tău

Bebelușul tău are o piele sensibilă și fragilă, ceea ce presupune măsuri de îngrijire adecvate din partea ta. Pielea copilului are nevoie de o atenție și o adaptare a metodelor de igienizare diferite de la o lună la alta, în funcție de nevoile sale și de ritmul în care crește. Cel mai probabil, nu îți dorești ca cel mic să se confrunte cu afecțiuni ale pielii, așa că ți-am pregătit în rândurile de mai jos cele mai bune sfaturi prin care îl poți proteja de orice fel de iritații. Iată ce trebuie să știi!

Identifică tipul de piele a bebelușului

Înainte de a alege metodele și produsele dedicate bebelușilor, determină care este tipul de piele pe care cel mic o are. Doar așa îi vei putea oferi îngrijirea de care are nevoie! 

Piele uscată la bebeluși

Pielea uscată la bebeluși este, probabil, cel mai ușor de identificat, pentru că aceasta are un aspect solzos, are tendințe de descuamare, se simte aspră la atingere și este predispusă iritațiilor. Cele mai grave stadii de uscare a pielii la bebeluși determină apariția usturimilor și a mâncărimilor. Anumiți factori externi pot favoriza uscarea pielii bebelușilor, așa cum sunt și căldura excesivă, băile prea dese, hainele din materiale neadecvate pentru pielea sensibilă sau frigul și aerul condiționat. De asemenea, bebelușul poate moșteni ereditar acest tip de piele care îi poate crea un mare disconfort. 

Pielea atopică la bebeluși

Caracterizată printr-o hipersensibilitate alergică, pielea atopică la bebeluși se moștenește, cel mai probabil, de la unul sau de la ambii părinți. Se pare că aproximativ 20% dintre bebeluși au acest tip de piele, caracterizată prin roșeață constantă, senzație de mâncărime și uscăciune. P lângă factorul genetic, pielea atopică poate avea și alte surse, precum expunerea prelungită la raze puternice, anumiți detergenți sau balsamuri de rufe ori alte produse de curățenie agresive cu care acesta a intrat în contact ori purtarea hainelor din materiale sintetice. Balsamul Cicoplast pentru pielea iritată poate reprezenta cea mai la îndemână soluție pentru calmarea senzației neplăcute de care micuțul are parte.

Oferă-i bebelușului îngrijirea cuvenită

Așa cum spuneam, fiecare etapă de creștere a bebelușului necesită anumite măsuri de igienă a pielii acestuia, adaptate în funcție de vârsta celui mic. Așadar, e bine să știi că la:

    • 0 – 3 luni – pielea este foarte fragilă, în multe cazuri încă acoperită de vernix. Spălarea în această primă perioadă a vieții sale trebuie făcută foarte delicat, cu produse dedicate noilor născuți. Ideal ar fi să folosești doar produse hipoalergenice, cu un pH neutru. Îți recomandăm să nu folosești pudră direct pe pielea celui mic în primele trei luni, pentru a-i proteja căile respiratorii de praful care l-ar putea irita. Pielea bebelușului nu se usucă niciodată cu prosopul, ci se tamponează ușor și se lasă liberă pentru cât mai mult timp, pentru ca aceasta să poată respira. Dacă vrei să știi cum să eviți eritemul fesier, e bine să știi că scutecul trebuie schimbat cât mai des posibil, inclusiv pe timpul nopții.
    • 3 – 6 luni – aceasta este etapa ideală pentru a stabilit tipul de piele a bebelușului și posibilele sale sensibilități. Rolul antialergenic și antiinflamator al produselor de curățare ar trebui să fie, în continuare, o prioritate pentru tine, atunci când le cumperi. În ceea ce privește masajul bebelușului tău, e bine să folosești doar produse atestate dermatologic pentru această categorie de vârstă.

 

  • 6 luni – un an – pielea celui mic a căpătat mult mai multă rezistență ca până acum, însă asta nu înseamnă că bebelușul este complet adaptat la mediul exterior. Ca urmare, va trebui să folosești în continuare produse destinate copiilor, menținând băile la câteva minute și ferindu-l pe micuț, pe cât posibil, de razele directe ale soarelui. Pielea capului se spală la două-trei zile, nicidecum zilnic.

 

Sperăm că sfaturile noastre ți-au fost de ajutor, iar acum știi mai bine care este felul în care poți îngriji corect pielea bebelușului tău!

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker