marți, 02 iunie 2020

Șoferul „microbuzului groazei” era băut și în momentul accidentului mortal

Şoferul vrâncean care a provocat accidentul mortal de pe DN2B, la trecerea peste calea ferată de la Bâlhacu, era băut. Rezultatele probelor de sânge prelevate la spital au reliefat o alcoolemie de 0,25 gr/l. Lucrurile se complică astfel pentru Victor Viorel Linţeanu.

În luna februarie a acestui an, poliţiştii buzoieni l-au depistat de asemenea, băut la volan. Pe 7 februarie, la un control de rutină, Victor Viorel Linţeanu a fost testat alcoolscopic, stabilindu-i-se o alcoolemie de 0,10 mg/l alcool pur în aerul expirat, care l-a scăpat însă de dosar penal. El a fost însă sancționat contravențional cu amendă și i s-a reținut permisul de conducere în vederea suspendării. Ulterior a contestat procesul verbal al poliţiştilor la Judecătoria Rm. Sărat şi a obţinut certificat de grefă în baza căruia şi-a recuperat permisul de conducere până la solu­ţionarea definitivă a cauzei. Pe 8 mai este programat primul termen în acest proces.

Şoferul microbuzului în care luni seară şi-au găsit sfârşitul trei bărbaţi, iar o femeie de 24 de ani a decedat ulterior la Spitalul Judeţean Buzău din cauza traumatismelor suferite, este însă în stare critică, internat pe secţia Terapie Intensivă, şi nu a putut fi încă audiat de poliţişti. Potrivit purtătorului de cuvânt al SJU, Adriana Bunilă, acesta nu poate fi transferat la un spital din Ca­pitală, starea în care se află fiind una care nu permite transportul.

 

loading...
error: Content is protected !!