marți, 22 septembrie 2020

Șofer de microbuz, plin cu călători, beat criță de la primele ore ale zilei

Poliţiştii buzoieni sunt angrenaţi, în perioada 10-16 februarie, într-o acţiune de prevenire a accidentelor de circulaţie în care pot fi implicate autovehiculele destinate transportului rutier public de persoane şi mărfuri, precum şi de verificare a legalităţii derulării unor astfel de transporturi.

În cadrul acţiunii, sunt verificate autovehiculele destinate transportului public de persoane, cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri, precum şi cele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

În ziua de 10 februarie au fost verificate 450 de autovehicule, dintre care 103 autovehicule de transport marfă și alte 42 ce efectuau transport rutier public de persoane.

Astfel, au fost aplicate 52 de sancțiuni și au fost reținute două certificate de înmatriculare și un permis de conducere.

Totodată, polițiștii au efectuat peste 150 de testări cu aparatele etilotest. Surprizele n-au întârziat să apară încă de la primele ore ale zilei.

În jurul orei 9,00, polițiștii râmniceni au oprit în trafic un șofer de 50 de ani din Bălăceanu, care efectua o cursă regulată de transport public persoane. În urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că șoferul era băut bine deși nu se urcase demult la volanul microbuzului plin cu călători. În cazul conducătorului auto valoarea alcoolemiei a fost de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate și probe biologice pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei. Polițiștii au întocmit râmniceanului dosar penal pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Activităţile de verificare și control pe această linie vor continua și sunt coordonate la nivel naţional de ofiţerii specialişti ai Direcţiei Rutiere din cadrul IGPR. Acțiunile vizează prevenirea accidentelor rutiere produse, în special din cauza încălcării normelor privind circulaţia pe drumurile publice de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane şi de mărfuri.

Acţiunea se desfăşoară conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL), la care România este parte.

Organizaţia TISPOL a fost înfiinţată de către structurile de poliţie rutieră din Europa, pentru perfecţionarea modului de aplicare a legislaţiilor rutiere şi reducerea accidentelor de circulaţie.

Poliţia rutieră din România, prin Direcţia Poliţiei Rutiere din cadrul I.G.P.R., a devenit membră cu drepturi depline a organizaţiei începând din anul 2003.

 

loading...
error: Content is protected !!