Actualitate

Șofer amenințat cu pistolul de un puști de 14 ani

Un minor de 14 ani este cercetat pentru ameninţare şi nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, după ce a ameninţat în trafic cu un pistol tip airsoft un şofer în vârstă de 48 de ani. Incidentul a avut loc pe o stradă din Buzău, când șoferul i-ar fi atras atenţia minorului asupra modului în care a traversat strada.

„La data de 26 noiembrie a.c., poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Buzău, sprijiniţi de poliţişti din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase şi luptători de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale au pus în executare două mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Buzău, într-un dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de ameninţare şi nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor. Fapta a fost sesizată în data de 24 noiembrie a.c. de către persoana vătămată, un bărbat de 48 de ani, din Buzău. Din investigaţiile efectuate de către poliţişti s-a stabilit faptul că, în seara de 23 noiembrie a.c., ar fi fost ameninţat cu un pistol de către un minor, în urma faptului că acesta i-a atras atenţia pentru modul în care a traversat strada. Poliţiştii au stabilit că este vorba despre un buzoian de 14 ani”, a transmis IPJ Buzău. Minorul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de ameninţare şi nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, mai arată sursa citată.

„În urma percheziţiilor, a fost descoperit şi ridicat un pistol de tip airsoft, inclus în categoria armelor neletale, care nu este supus autorizării ori notificării. Faţă de minorul de 14 ani poliţiştii continuă cercetările sub coordonarea parchetului pentru săvârşirea infracţiunilor de ameninţare şi nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor”, a mai transmis IPJ Buzău.

Contrabandiști de arme la Râmnicelu

Sursa citată a mai transmis și că doi tineri de 27 și 28 de ani, din comuna Râmnicelu, sunt cercetați pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor și contrabandă calificată. „În data de 24 noiembrie a.c., polițiștii Biroului Arme, Explozivi, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară la persoane bănuite de nerespectarea regimului armelor și munițiilor şi contrabandă calificată. În urma desfăşurării percheziţiei, poliţiştii au descoperit și au ridicat în vederea continuării cercetărilor două pistoale neletale cu gaz, deținute ilegal”, se mai arată în comunicat. Potrivit anchetatorilor, armele au fost procurate din Germania și introduse ilegal în țară, în luna mai a acestui an.

Articole similare