Administrație

Sistemul „Kiss and Ride” la Buzău? Ce presupune acesta

Sistemul „Kiss and Ride”, implementat la o școală din București, ar putea fi preluat și de Primăria Buzău dacă își dovedește eficiența în Capitală. Acesta presupune un sistem de „debarcare/îmbarcare” în preajma școlilor, adică un culoar pe unde părinții pot intra cu mașina, opresc în fața școlii, iar paznicul preia copilul pentru a-l conduce în siguranță în curtea instituției de învățământ, după cum anunța primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, pe Facebook.

„Haosul din jurul școlilor este generalizat. Este nevoie de sistematizarea spațiilor din dreptul școlilor. Mașinile vin din toate direcțiile, în același timp, caută locuri în care să oprească, dau ocol peste ocol să găsească un loc de parcare, parchează pe oriunde, poluând și crescând inconfortul în zonă. Cum funcționează: un culoar pe unde părinții intră cu mașina, opresc în fața școlii, paznicul preia copilul. Copilul își ia la revedere de la părinte, apoi este condus de către paznic în siguranță în curtea școlii. Părintele pleacă apoi către muncă. Timp total pentru a lăsa copilul la școală este de aproximativ 20-30 de secunde. Simplu, în siguranță, rapid, fără haos, fără blocaje, fără nervi, fără claxoane”, scria primarul Sectorului 6.

Ciprian Ciucu făcea referire, în postarea sa, și la faptul că metodologia de înscriere la școală a Ministrului Educației permite de zeci de ani viza de flotant, iar aceasta înseamnă că foarte mulți copii vin din localitățile limitrofe la școlile din Capitală, ceea ce duce la îngreunarea traficului. În plus, extinderea rapidă a cartierelor rezidențiale nu ia în calcul și înființarea unor unități de învățământ, care să preia copiii din zonă, iar autoritățile sunt forțate să ia măsuri pentru a face față numărului tot mai mare de elevi.

Sistemul „Kiss and Ride” i-a fost adus la cunoștință și primarului Constantin Toma de către un buzoian, care s-a plâns de numărul mare de mașini staționate în preajma școlilor de pe strada Spiru Haret și care fac porțiunea de drum aproape imposibil de parcurs la orele de vârf, când părinții vin să își lase sau să își ia copiii de la școală. Primarul Toma nu a exclus un astfel de sistem, însă susține că va mai fi nevoie de puțin timp pentru a se dovedi eficacitatea sa în Capitală, iar dacă se va dovedi folositor, va fi aplicat și la Buzău.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker