Sport

Sincopă pentru HC

Buzăul pierde la Baia Mare, 22 la 25

Miercuri după-amiază, Sala Polivalentă „Lascăr Pană” din Baia Mare a găzduit meciul dintre CS Minaur Baia Mare și ACS HC Buzău, partidă ce a contat pentru etapa a 20-a din Liga Zimbrilor. Gazdele au întrerupt seria pozitivă a Lupilor, impunându-se cu 25 la 22, după un meci decis în ultimele cinci minute.

Partida a început cu o mulțime de ratări, de ambele părți, astfel că în minutul 7 scorul de pe tabelă era 2 la 2, atipic pentru un meci de habdnal. În prima repriză, Buzăul a dat impresia că poate reuși surpriza, în fața unei trupe obișnuită cu aerul tare al cupelor europene. Oaspeții ajunseseră la un plus trei, cu cinci minute înainte de pauză (8-5), însă nu au reușit să gestioneze avantajul Minaur a egalat la 10, după reușita lui Kotrc, apoi s-a mers cap la cap, până la încheierea mitanului.

Tot HC a început mai bine și al doilea act, distanțându-se la 15-13. Băimărenii, încurajați de 800 de spectatori, au echilibrat treptat ostilitățile, remontând și grație paradelor lui Terekhov, om care i-a ținut, practic, în meci. HC a condus ultima oară în minutul 46, dar, și pe fondul unei oboseli accentuate, au cedat în ultimele cinci miunte. Meciul s-a decis după o serie excelentă a moroșenilor, cu cinci goluri înscrise și doar două primate. La final, un 25 la 22 pentru Baia Mare, după un meci care putea avea cu totul alt epilog.

Pentru Buzău, Marius Anton a marcat opt goluri. Poate cel mai bun om a fost Tcaciuc, portarul născut la Timișoara reușind 18 intervenții, patru dintre acestea de la 7 metri.

  • HC Buzău: Cristian Tcaciuc (13 intervenții, a apărat și 4 de 7 m), Eugen Crăciunescu – Marius Anton 8, Sergio Barros 4 (unul din 7 m), Abdoulah Mane 4, Liviu Mironescu 3, Shahoo Nosrati 2, Luka Mitrovic 1, Zamfir Dumitrana, Lukas Juskenas, Petru Stroe, Bogdan Meduric, Alexandru Popa, Bogdan Păunescu. Antrenori: Gabriel Armanu, Constantin Bogdan

În clasament, HC Buzău rămâne pe locul 9, cu 25 de puncte, unul mai puțin decât ocupanta poziției a 8-a, Bacău. Moldovenii au însă doar 19  meciuri disputate. 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker