marți, 13 aprilie 2021

Simulări tehnice la Buzău pentru organizarea în bune condiții a Evaluării Naționale și a Bacalaureatului

Pentru buna desfă­șurare a examenelor ­Eva­luare Națională și Bacalaureat, Inspectoratul Școlar Județean organizează, joi dimineață, o serie de simulări tehnice, fără subiecte reale și fără participarea candidaților, cu toate centrele de exa­men/comunicare.

Ministerul Educației a publicat, săptămâna trecută, procedura de organizare pentru simulările ­examenelor naționale. Elevii de clasa a VIII-a încep simulările pe 29 martie cu Limba și literatura română, în timp ce pentru elevii din a XII-a și a XIII-a simularea de BAC debutează pe 22 martie, potrivit calendarului.

Probele din cadrul simulării naționale încep la ora 9.00, moment în care în fiecare clasă se deschid plicurile sigilate care conțin subiectul multiplicat. Accesul elevilor în școli este permis până la ora 8.30.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise pentru fiecare din probele simulării Evaluării Naționale pentru elevii clasei a VIII-a este de două ore, începând din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui candidat.

Fiecare lucrare este evaluată de doi profesori. Cadrele didactice din unitatea de învățământ care au urmat sau urmează programul de formare a profesorilor evaluatori pentru examenele și concursurile naționale vor fi selectate cu prioritate pentru evaluarea lucrărilor.

Rezultatele obținute la simulările naționale nu se contestă, nu se afișează și nu sunt făcute publice, ele sunt analizate la nivelul fiecărei clase. Toate unită­țile de învățământ elaborează și transmit la inspectoratul școlar un raport pe școală, iar inspectoratul școlar elaborează un raport pe județ/municipiu și îl trimite mai departe la Ministerul Educației. Raportul trebuie să includă și un plan de acțiune care cuprinde măsurile de monitorizare, control și remediere acolo unde se impune.

Calendar Simulare Evaluarea Națională 2021
(pentru clasa a VIII-a)

 • 29 martie 2021: Limba și literatura română – probă scrisă;
 • 30 martie 2021: Matematică – probă scrisă;
 • 31 martie 2021: Limba și literatura maternă – probă scrisă;
 • 16 aprilie 2021: Afișarea rezultatelor.

Calendar Simulare BAC 2021
(pentru clasele a XII-a și a XIII-a)

 • 22 martie 2021: Limba și literatura română;
 • 23 martie 2021: Examenul obligatoriu al profilului: Matematică sau Istorie;
 • 24 martie 2021: Proba la alegere a profilului și specializării;
 • 25 martie 2021: Limba și literatura maternă;
 • 31 martie 2021: Afișarea rezultatelor.

2 COMENTARII

 1. Acum doi ani și eu l-am ajutat pe Junior să ia 10.00 pe linie. Am aflat Sămbătă seara numele supraveghetorilor, am negociat Duminică și totul a ieșit Ok. Se poate afla numele supraveghetorilor fie de la cei din Sindicate, fie de la informaticianul care are grijă să iasă cine trebuie!

 2. Indiferent ce simulări se vor organiza eu tot o să copiez la Bac. Am metodele mele și cu ajutorul supraveghetorilor poți face multe. Anul trecut tata a aflat de la un lider de Sindicat njumele supraveghetorilor și a aranjat să o lase cu telefonul la ea și alt sistem de transmisie. Așa a luat 10.00 de două probe, în iunie.. La a treia probă a vrut să ia doar 9.00 ca să nu bată la ochi!

Comments are closed.

loading...