Sport

Simona Stancu: ,,Munca noastră de 18 ani a fost răsplătită!”

După șase ani, un cuplu de arbitri din România va conduce din nou o finală de Liga Campionilor la handbal. Dacă în 2015 Constantin Din și Sorin Dinu au condus ultimul act al băie­ților, Barcelona – Vesz­prem, pe 30 mai, la Budapesta, buzoianca Simona Stancu și gălățeanca Cristina Năstase vor arbitra finala feminină. În Final Four-ul din capitala Ungariei, reprezentanta gaz­delor, Gyor, va încerca să  apere trofeul în fața franțuzoaicelor de la Brest, a norvegiencelor de la Kristiansands și a rusoaicelor de la ȚSKA Moscova.

Cum au trăit Simona Stancu și Cristina Năstase vestea cea mare data de EHF? „Știam deja că am fost no­minalizate pentru a arbitra la Final Four, dar azi (n.r., marți) a fost ziua cea mare. Am avut parte de o surpriză foarte frumoasă. Această nominalizare re­prezintă încununarea mun­cii noastre de 18 ani. Simțim că munca noastră a fost răsplătită, la fel ca în cazul sportivilor, când obțin trofee și câștigă medalii”, a spus Simona pentru Pro­Sport. „Am avut o zi foarte aglomerată, aproape că nici nu am avut timp să mă bucur. Dar asta a fost motivația noastră de zi cu zi, să ajungem să arbitrăm la acest nivel. Targetul nostru este să fim la competițiile mari”, a completat Cristina.

Cristina și Simona for­mează un cuplu de arbitri de 17 ani, iar în acest an împlinesc 10 ani de când au intrat în posesia ecusonului EHF. Iar până la finala Ligii Campionilor au mai arbitrat o semifinală în 2017 (Gyor – Buducnost), dar și   o semifinală de Campionat European (Danemarca – Norvegia în 2020). În total, au la activ două Campionate Europene și un Mondial la seniori. La nivel de tineret și juniori au mai multe prezență la competiții majore.

 

Articole similare