Sport

Sighișoara? Nicio problemă!

HC își câștigă punctele de acasă, cu ardelenii

Liga Zimbrilor nu se bucură nici pe departe de audiențele pe care le înregistrează Liga Națională feminină. Poate din cauză că Dinamo omoară competiția mai ceva decât Tigroaicele de la CSM, sau poate că numărul de vedete nu este la fel de mare, iar numele nu sunt atât de sonore. Și totuși, etapă de etapă, avem parte de meciuri spectaculoase. Unul dintre ele, cel dintre HC Buzău și Sighișoara.

Lupii au plecat lansat în startul meciului, marcând șase goluri consecutive, astfel că în minutul 9 se înregistra scorul unui set alb, la tenis. Oaspeții au revenit, totuși, în joc, echilibrând ostilitățile și apropiindu-se la „-4”, în minutul 23. Finalul primei reprize i-a găsit totuși pe buzoieni conducând confortabil, 14 la 9.

La reluare, a fost spectacol în Sala „Romeo Iamandi”, protagoniști fiind tot elevii lui Gabriel Armanu. Buzăul a condus pe tot parcursul celor 30 de minute, uneori și la șapte lungimi, Sighișorenii reușind, totuși, să reducă diferența către sfârșitul meciului, însă doar pentru a mai cosmetiza statistica. 28-25 la final iar, mai important, cele trei puncte merg către HC, trupă care ocupă un loc 6 cât se poate de res-
pectabil, la numai un punct de Potaissa, echipa de pe 5.

Ivan Mosic a fost MVP-ul partidei, cu nouă reușite. Aidenas Malasinskas, poate cel mai constant jucător de la Buzău, l-a secondat, cu șase goluri.

Deși au infirmat ambițiile pentru un loc de cupă europeană, cei de la Buzău ar avea destule argumente pentru un asemenea obiectiv, într-o ediție de campionat în care Steaua și Focșani sunt umbre ale echipelor din anii trecuți. Mai important, jocul bun, pe un schelet solid, dau dreptul fanilor să spere la mai mult.

Etapa viitoare, Buzăul se deplasează la Turda, pentru partida cu Potaissa, echipa de pe locul 5. Un rezultat bun ar ține HC în cărți pentru cea mai bună performanță din istoria clubului. Adversarii de vineri tocmai au făcut pasul greșit, pierzând cu Dinamo București, echipă care are un parcurs perfect, în ediția curentă de campionat.

Articole similare