Politic

Ciolacu: Am luat o decizie corectă atunci când am hotărât împreună cu Nicolae Ciucă să creăm această coaliţie

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, luni, la Summit-ul Autorităţilor Publice Locale din România, că nu are nicio reţinere să spună că a luat o decizie corectă atunci când a hotărât împreună cu preşedintele Nicolae Ciucă să creeze această coaliţie.

El a spus că Guvernul şi-a schimbat „vreo zece prim-miniştri în zece ani”: „Nici nu vreau să intru în detalii câţi miniştri au fost până acum pe fiecare minister în parte, dar cu adevărat, adevărata stabilitate a venit de la administraţiile locale, pentru că dumneavoastră aveţi un mandat de patru ani de zile. Asta face diferenţa între administraţia locală şi administraţia centrală. Asta face diferenţa de coerenţă”, le-a transmis premierul primarilor.

Şeful Executivului a mai spus: „Nu am nicio reţinere să spun că am luat o decizie corectă atunci când am hotărât împreună cu preşedintele Nicolae Ciucă să creăm această coaliţie. Am căutat şi noi, la nivel guvernamental, să venim cu o stabilitate şi o coerenţă. Chiar dacă pentru prima oară în România s-a făcut o rocadă cu bună-credinţă, a existat un dialog şi înainte între mine şi preşedintele Nicolae Ciucă, şi după rocadă. De fapt, acea rocadă a transmis lumii întregi faptul că România, în sfârşit, a intrat într-o democraţie consolidată după 32 de ani, fiindcă indiferent cât ne place sau nu ne place, politicul creează aceste trenduri şi depăşeşte anumite bariere”.

Marcel Ciolacu a arătat că provocarea lui, în primul şi în primul rând, este de a veni cu un buget în acest an, pentru ca administraţiile locale să îşi poată construi din februarie noile proiecte. „Nu va confisca nimeni niciun ban din conturile administraţiei locale. Nu are o problemă România cu banii. Ăsta este adevărul! România nu are o problemă macroeconomică. România are o problemă în ceea ce priveşte deficitul. Are o problemă în ceea ce priveşte prioritizarea cheltuielilor. Ăsta e adevărul! S-a cheltuit prea mult în toate direcţiile, încercând să acoperim absolut totul şi am uitat un lucru esenţial: până pe 31 decembrie închidem un exerciţiu financiar, 2016-2020. Asta este prioritatea administraţiei centrale şi locale şi asta este prioritatea României”, a spus Ciolacu.

Articole similare