miercuri, 05 august 2020

Semne bune anul are… pentru agricultori

Dacă anul agricol 2018-2019 a fost un an al extremelor, după cum l-a ca­talogat directorul Direcţiei Agricole Buzău, Cosmin Florea, care a explicat situaţia recoltelor slabe obţinute prin “schimbările climatice care au avut loc,  cu şase luni cu ploi şi şase luni secetă”, anul agricol 2019-2020 pare să fie unul promiţător.

„Anul acesta este cu totul diferit. Avem precipitaţii căzute în toamnă. La ora aceasta avem grâu răsărit în proporţie de 75-80%. Rapiţa pe suprafaţa pe care s-a semănat  este răsărită în proporţie de 70-80%, procentaj  diferit faţă de anul trecut când s-au semănat 15.000 hectare de rapiţă şi am rămas în final cu 3.000-3.400 hectare”, a exemplificat situaţia directorul Direcţiei Agricole  în şedinţa Colegiului Prefectural.

„În ultimii 30 de ani nu s-a mai întâlnit acest fenomen”

Recoltele slabe de anul trecut la grâu şi rapiţă sunt explicate prin fenomenele meteo extreme care s-au produs şi  care nu s-a mai întâlnit în ultimii 30 de ani.

„În ultima vreme, am avut şase luni cu ploi şi şase luni secetă. Aşa s-a întâmplat la debutul campaniei de toamnă a anului trecut când, până în decembrie, la sfârşitul anului, nu am avut precipitaţii, astfel că grâul şi celelalte culturi semănate în toamna anului trecut au răsărit în primăvara anului acesta. Grâul semănat anul trecut a răsărit în februarie, ceea ce a dus la o scădere a producţiilor agricole”, a spus directorul Direcţiei Agricole, dr. ing. Cosmin Florea.

loading...
error: Content is protected !!