miercuri, 05 august 2020

Doi bărbaţi au ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe cu arsuri suferite după ce le-au luat  foc casele

Două incendii care s-au petrecut ieri seară în comunităţile Căpăţâneşti şi Punga din judeţul Buzău s-au soldat cu victime care au ajuns în stare gravă la Spitalul Judeţean Buzău.

Incendiul de la Căpăţâneşti, comuna Mărăcineni a fost anunţat la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Buzău marţi, 3 decembrie, la ora 18.30. Imediat au fost direcţionate către locuinţa cuprinsă de flăcări echipaje cu două autospeciale şi un echipaj SMURD. Mai exact, dormitorul locuinţei şi obiectele de uz casnic  ardea pe o suprafaţă de 10 metri pătraţi. Potrivit informaţiilor Biroului de Presă al ISU Buzău, incendiul a pornit cel mai probabil de la o ţigară uitată aprinsă: „fumat în loc nepermis”.

La faţa locului echipajul SMURD a preluat un bărbat în vârstă de 52 de ani care prezenta arsuri pe faţă şi pe mâini. Medicul Adrian Zoican, şeful UPU Buzău spune despre acest pacient că a ajuns la spital, la Urgenţe. cu arsuri de gradul trei  pe 20% din suprafaţa  feţei, mâini, genunchi şi fese şi a fost internat pe ATI la Chirurgie plastică.

O oră mai târziu, pompierii au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuinţă din Punga, comuna Cozieni. Potrivit Biroului de Presă al ISU Buzău,când au ajuns pompierii la faţa locului,  locuinţa ardea pe o suprafaţă de 50 metri pătraţi. Şi aici au fost direcţionate două autospeciale cu apă şi spumă şi un echipaj SMURD. Aici cauza probabilă a incendiului ar fi jarul care ar fi căzut din sobă .

În acest incendiu a fost afectat un bărbat de 49 de ani. Echipajul SMURD a transportat de urgenţă la spital un bărbat în vârstă de 49 de ani ce prezenta arsuri de gradul 1 şi 2 pe faţă, gât, torace superior, mâna dreaptă, membru inferior stâng, pe o suprafaţă de 12%, după cum informează şeful UPU Buzău, medicul Adrian Zoican.

loading...
error: Content is protected !!