Politic

Șef liberal buzoian, pe picior de plecare? Vizează o funcție apolitică

Președintele organizației județene a Partidului Național Liberal, Gabriel Avrămescu, ar putea părăsi viața politică în cazul în care ar câștiga competiția internă din PNL pentru ocuparea unui post vacant de vicepreședinte al Curții de Conturi, post apolitic și cu un mandat de 9 ani. Conform unei știri publicate de „Adevărul”, Avrămescu s-ar afla printre liberalii „luați în considerare pentru a fi susținuți” pentru funcția în cauză.

În primul rând, printre cei avuți în vedere este Lucian Heiuș, fost șef al ANAF, iar în prezent secretar general al Ministerului Finanțelor. Heiuș are o experiență de peste un deceniu în zona finanțelor, fiind la un pas să fie și ministru în primul Guvern Cîțu, cel care nu a mai apucat să fie votat în Parlament.

O altă persoană cu vechime în politică luată în considerare pentru această funcție e Anca Boagiu. În prezent Boagiu este membră în Consiliul de Administrație al TAROM, după ce anterior a fost în Consiliul de Administrație al Fondului de Garantare pentru IMM-uri. Boagiu a fost ministru al Transporturilor de două ori și o dată al Integrării Europene, și deputat timp de patru mandate.

Pe lista cu variante pentru Curtea de Conturi mai este și și Gabriel Avramescu, deputat aflat la primul mandat, în prezent lider al filialei Buzău. Surse din partid susțin că luat în calcul este și Florin Roman, fost ministru al Cercetării și Digitalizării, deși acesta are un profil mai degrabă pe zona de administrație, fiind unul dintre oamenii care comunică des cu aleșii din teritoriu. Nu în ultimul rând, o altă variantă este Marius Bălu, fost secretar de stat la Ministerul Apărării, dar și fost președinte al Consiliului Județean Mehedinți.

Potrivit ultimei declarații de avere a lui Cosmin Nicula, vicepreședinte al Curții de Conturi căruia îi expiră mandatul, media lunară a salariului său era de 27.000 de lei.  Mandatul la Curtea de Conturi este de 9 ani.

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker