Actualitate

Fraude informatice cu imaginile Transgaz și Hidroelectrica

Societatea Națională de Transport al Gazelor Naturale Transgaz avertizează populaţia asupra unor atacuri de tip phishing care vizează compania, prin utilizarea imaginii firmei sau a unor reprezentanţi ai acesteia pentru a promite câştiguri exagerat de mari din tranzacţionarea acţiunilor companiei.

„SNTGN Transgaz SA atrage atenţia tuturor celor interesaţi cu privire la existenţa unor atacuri de tip phishing asupra companiei. Site-urile web implicate în aceste acţiuni utilizează fără permisiune imaginea Transgaz, a reprezentanţilor săi sau a unor persoane publice şi creează simulări ale paginii oficiale a companiei. Aceste încercări de fraudă se bazează pe promisiuni exagerate de câştiguri rezultate din tranzacţionarea acţiunilor companiei pe diverse platforme”, a transmis Transgaz, într-un comunicat de presă.

Compania recomandă ca înaintea luării unei decizii de investiţii cei interesaţi să consultaţi sursele oficiale de informare, respectiv website-ul companiei, precum şi website-ul Bursei de Valori Bucureşti. „SNTGN Transgaz SA precizează faptul că, reprezentanţii societăţii nu încurajează prin declaraţii publice utilizarea vreunei platforme de tranzacţionare sau dezvăluirea datelor personale (numărul contului bancar, datele din actul de identitate). În situaţia în care vă confruntaţi cu tentative de fraudă sau activităţi suspecte, este important să raportaţi imediat aceste situaţii autorităţilor competente”, au mai transmis oficialii companiei.

Și Hidroelectrica a atras atenţia publicului cu privire la existenţa unor potenţiale tentative de fraudare a micilor investitori în mediul online, aceste încercări de fraudă bazându-se pe promisiuni exagerate de câştiguri rezultate din tranzacţionarea acţiunilor companiei pe diverse platforme. „Aceste site-uri conţin informaţii false de susţinere şi certificare atribuite în mod incorect Hidroelectrica sau autorităţilor. De asemenea, site-urile web implicate în aceste acţiuni utilizează fără permisiune imaginea Hidroelectrica, a reprezentanţilor săi sau a unor persoane publice, şi creează simulări ale paginii oficiale a companiei”, se menţiona într-un comunicat al companiei transmis joi.

Articole similare