Acasă Politic Ședință a Executivului crucială pentru județul Buzău / În loc să numească prefect, Guvernul a aprobat… stema comunei Ghergheasa!

Ședință a Executivului crucială pentru județul Buzău / În loc să numească prefect, Guvernul a aprobat… stema comunei Ghergheasa!

0
Ședință a Executivului crucială pentru județul Buzău / În loc să numească prefect, Guvernul a aprobat… stema comunei Ghergheasa!

Situația din Prefectura Buzău s-a dovedit a fi complet neinteresantă pentru Guvern, atât timp cât nici la ședința Executivului de joia trecută nu s-a luat nicio decizie legată de completarea garniturii de conducere de la Casa Albă. Aceasta în condițiile în care pe ordinea de zi inițială a existat un punct referitor la numiri de prefecți și de subprefecți, dar la care s-a renunțat pe parcurs. În schimb, Guvernul a adoptat, tot joi, o hotărâre capitală pentru bunul mers al lucrurilor în județ, respectiv aprobarea stemei comunei Ghergheasa.

Situația prezentă de la Instituția Prefectului nu este deloc diferită față de cea de acum două săptă­mâni. Mai precis, propunerea organizației județene a Partidului Libertății, Unității și Solidarității, acceptată de Biroul Național, respectiv omul de afaceri Silviu Iordache, se află într-un stand-by suspect. Conform unor surse, nici acesta nu ar fi primit aviz de integritate din partea instituțiilor specializate, situație pe care reprezentanții Biroului Național PLUS nu s-ar fi învrednicit să o comunice către organizația județeană. Care organizație județeană, la rândul ei – condusă interimar cam de aceleași persoane care au făcut parte din structura de conducere dizolvată odată cu demisia președintelui Mihai Răzvan Moraru, care acum este tot în fruntea Biroului Jude­țean – nu ar prea dori să supere conducerea națională punând întrebări jenante despre situația numirii prefectului. Aceasta întrucât Iordache este a treia propunere de prefect a PLUS Buzău care se află în pericol de a pica, după ce Moraru nu a primit votul Biroului Național, iar o a doua propunere s-a poticnit în aceeași structură de conducere, zice-se după o ,,vorbă bună” a aceluiași Moraru.

În ceea ce privește al doilea post de subprefect, care a revenit Partidului Național Liberal, situația este la fel de încâlcită. După respingerea candidaturii râmniceanului Viorel Holban pe motive de integritate, conducerea PNL Buzău refuză să înainteze la Centru o altă propunere, comunicând responsabililor de la București că îl va susține pe acesta până în pânzele albe.

În aceste condiții, Prefectura Buzău rămâne în continuare pe mâinile unui subprefect care a crezut că va ajunge la Casa Albă doar pentru a face figurație, ca răsplată a prestației politice pe care a avut-o în calitate de lider a Organizației Femeilor Liberale. Fără pregătire și experiență în administrație, Marieta Boloș este supusă, zilnic, spun sursele noastre, unui tir de solicitări din diverse domenii, unele dintre ele extrem de sensibile, în care o semnătură pusă greșit o poate trimite în fața organelor de cercetare penală. Din aceste motive ea refuză să semneze diverse acte, contribuind și ea la starea de blocaj în care se află în acest moment Casa Albă.

În ceea ce îi privește pe liderii județean și municipal ai Uniunii Salvați România, singurii reprezentanți buzoieni ai arcului guvernamental care sunt acum spectatori în această poveste – după ce au încercat să se implice în numirea prefectului punându-i bețe în roate liderului PLUS Mihai Moraru -, aceștia au ajuns să spere că noul prefect va fi numit cât mai repede și că persoana care va prelua frâiele Casei Albe le va oferi rapid un loc de muncă, de preferință un post de director ,,la stat”.