ActualitateCultură

Seară de teatru cu „Universuri paralele”

Joi seară, trupa Teatrului din Constanța a ținut cu sufletul la gură publicul spectator prin interpretarea pe care au dat-o personajelor din piesa „Universuri paralele” scrisă de David Lindsay-Abaire, un prolific și premiat dramaturg american. „Rabbit Hole” (Universuri paralele) este, de altfel și cel mai mare succes al lui David Lindsay-Abaire, care a obținut cu această piesă Premiul Pulitzer pentru „Dramă”, în 2007, și câteva nominalizări la premiile „Tony”.

Și actorii constănțeni Mihaela Velicu, Cătălina Mihai, Lucian Iftime, Lana Moscaliuc și Cătălin Bucur au obținut aprecierea publicului din Buzău  cu această piesă, fiind răsplătiți cu aplauze, mai mult poate decât în serile precedente, în condițiile în care, trebuie să spunem, toate piesele jucate pe scena Teatrului „George Ciprian” în această săptămână s-au bucurat de aprecierea publicului care i-a ovaționat pe actori, apreciind evoluția acestora ca fiind una foarte bună.

Universuri paralele este despre drama unui cuplu care își pierde copilul, pe Danny, într-un accident stupid. Soțul și soția sa, personajele principale ale piesei, fac eforturi să își continue existențele, fiecare încercând în felul lui de a depăși momentul greu care s-a abătut asupra lor, moartea fiului lor Danny. Viața perfectă a cuplului este dată peste cap, dar reușesc într-un final să accepte că durerea nu se va sfârși niciodată. Spectacolul se constituie într-o autopsie a tragediei, investigând, cu meticulozitate, cu empatie profunzimile durerii și felul în care personajele implicate gestionează diversele ei faze.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole similare