sâmbătă, 19 septembrie 2020

Scutiri pentru 418 buzoieni de la plata contribuţiilor de asigurări sociale

418 buzoieni aflaţi în evidenţa Casei Judeţene de Pensii Buzău vor beneficia de prevederile legale nou apărute în ceea ce priveşte indemnizaţia acordată drept recunoştinţă pentru contribuţia adusă la Victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989.

Mai exact, odată cu apariţia în Monitorul Oficial, în data de 16 iunie, a Deciziei Nr. 14/2020 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, a fost stabilită măsura nereţinerii contribuţiei de asigurări sociale începând cu data respectivă.

Printr-un comunicat res­ponsabilii Casei de Pensii Buzău informează că măsura sistării reţinerii acestei contribuţii se va face începând cu luna septembrie. În acelaşi comunicat se mai arată că „pe cuponul aferent drepturilor băneşti achitate în această lună, la rubrica <Drepturi restante pentru perioade anterioare> va fi evidenţiată restituirea sumelor reţinute cu această destinaţie ulterior datei de 16 iunie 2020.

Din punct de vedere legal, deoarece Decizia nr. 14/2020 produce efecte de la această dată, restituirea contribuţiilor reţinute nu poate fi efectuată pentru o perioadă anterioară egală cu termenul general de prescripţie de trei ani. După caz, în funcţie de valoarea şi numărul indemnizaţiilor cu care beneficiarul se află în ­evi­denţa Casei Judeţene de Pensii Buzău, adică indemnizaţie lunară, indemnizaţie reparatorie sau ambele sumele restituite vor fi de 780 lei, 505 lei, 275 lei sau 110 lei.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

loading...
error: Content is protected !!