luni, 28 septembrie 2020

Școlile nu se vor mai deschide în acest an școlar

În urma unei şedinţe privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19, președintele Klaus Iohannis a anunțat că toate instituțiile de învățământ din România vor rămâne închise până la sfârșitul anului școlar. Singurii care se vor întoarce la școală până în septembrie vor fi elevii din anii terminali, însă doar în perioada 2-12 iunie pentru a se pregăti de examenele naționale.

„Faptul că elevii s-ar duce la şcoală ar implica două riscuri mari: să ducă boala la şcoală şi să ducă boala de la şcoală acasă. Am dorit să ştim ce fac şi alte ţări, sunt o serie de ţări din UE care nu mai doresc să redeschidă şcolile. Am dorit să aflăm ce s-a întâmplat acolo unde experimental s-au deschis şcolile, şi am aflat că experimentul nu a decurs foarte bine: după câteva zile, zeci de elevi testaţi pozitivi şi dascăli la terapie intensiv. În concluzie s-a decis astăzi ca pentru majoritatea elevilor, în acest an şcolar, grădiniţel, şcolile şi universităţile să nu se mai deschisă. Nu se mai întoarce elevul fizic la cursuri. Anul şcolar se va încheia pe 12 iunie, până atunci, vor continua formele de lucru la distanţă”, a declarat președintele Iohannis.

Potrivit președintelui, mediile elevilor vor fi încheiate în baza notelor pe care aceștia le au până acum.

În ceea ce privește condițiile de protecție impuse pentru elevii din clasele a VIII-a și a XII-a care vor veni la școală pentru a se pregăti de exeamene, Iohannis a precizat că vor fi respectate normele de distanțare.

„Vor fi 10 elevi într-o sală de clasă, maxim 2-3 ore vor sta acolo şi se vor pregăti pentru examenele naţionale. Acestea se vor organiza cum au fost planificate, dar cu respectarea unor reguli de distanţare: intră pe un coridor ies pe alt coridor, se va măsura temperatura, se va face dezinfecţia”, a explicat Iohannis.

loading...
error: Content is protected !!