Educație

Şcoala 11, ateliere de pregătire gratuită pentru testele Cambridge  

Şcoala 11 din Buzău a redevenit, începând cu luna ­fe­bruarie, Centru de pregătire şi organizare a examenelor pentru certificarea cunoştinţelor de limbă engleză, în colaborare cu EECentre Bucureşti.

Astfel, după ce o primă serie a susţinut un examen Cambridge luna trecută, elevii iubitori de limbă engleză vor putea participa la atelierele de pregătire gratuită, pentru nivelurile YLE şi KET, derulate săptămânal de către profesorii de engleză ai şcolii, urmând ca, în lunile mai şi iunie, să susţină probele pentru obţinerea certificatelor de competenţă Cambridge Assessment English, cu evaluatorii EECentre.

„A fost aprobată înfiinţarea unei noi clase de studiu intensiv al limbii engleze”

„Catedra de Limba engleză a celei mai numeroase comunităţi şcolare din Buzău vine cu propuneri care să amplifice, şi în acest an, oferta educaţională formală şi non-formală, prin câteva proiecte lingvistice sustenabile şi cu impact incontestabil la nivelul judeţului şi nu numai. Mai întâi, a fost aprobată înfiinţarea unei noi clase de studiu intensiv al limbii engleze, date fiind succesul înregistrat cu proiectul iniţiat anul trecut şi cererile înzecite ale altor elevi şi părinţi. Această a doua serie va funcţiona, de la nivelul clasei a V-a, începând cu anul şcolar 2020-2021, în urma unui proces de selecţie a elevilor doritori şi în condiţii de lucru similare celei curente”, a declarat prof. Mădălina Dima, coordonator proiecte lingvistice şi europene.

Reprezentanţii Şcolii 11 consideră că aceste noi demersuri extraşcolare, împreună cu parteneriatul strategic actual, „Be Bold as the Digital World”, consolidează dimensiunea europeană a învăţământului realizat în instituţia buzoiană, deschizând orizonturile elevilor către noi domenii şi oportunităţi.

 „Ne exprimăm speranţa ca, prin aceste proiecte lingvistice deosebite, să menţinem stindardul educaţiei lingvistice la înălţimea standardelor învăţământului european de calitate şi  să facilităm accesul cât mai multor elevi la ­descoperirea, învăţarea şi folosirea eficientă a  limbii lui Shakespeare”, a mai declarat prof. Mădălina Dima.

Articole similare