Administrație

Schimbare de lider la grupul popularilor din Consiliul Județean

Fostul senator Constantin Popa, în prezent consilier județean ales pe listele Partidului Mișcarea Populară, a anunțat, joi, la debutul ședinței deliberativului județului, că părăsește grupul consilierilor PMP odată cu înscrierea sa în Partidul Național Liberal. El a anunțat și că grupul consilierilor PMP din Consiliul Județean va fi condus de avocatul Ioan-Cristian Alexandru.

Fost senator PP-DD și UNPR, Constantin Popa a anunțat, în urmă cu o lună, că s-a alăturat organizaţiei judeţene a PNL Buzău. El are 61 de ani şi a fost ales, în primăvara anului 2012, consilier municipal pe listele Partidului Poporului – Dan Diaconescu (PPDD), iar în toamna aceluiași an a devenit senator al aceleiași formațiuni politice. Partidul înfiinţat de Dan Diaconescu a fost înghiţit de Uniunea Națională pentru Progresul României (UNPR), iar ulterior UNPR a fuzionat cu Partidul Mișcarea Populară (PMP). În anul 2020 Constantin Popa a candidat pe listele PMP şi a fost ales consilier judeţean.

Popa susține că a hotărât să se alăture PNL din cauza incertitudinilor existente în PMP, care ar dori să formeze un pol de dreapta dar unde nu se ia nici o decizie în situaţia în care toate congresele organizate în ultimii ani au fost contestate în instanţă de fostul lider Cristian Diaconescu.

Astfel, Constantin Popa a spus că a decis să semneze adeziunea la PNL chiar cu riscul ca formaţiunea politică pe listele căreia a candidat să îi retragă sprijinul politic şi să îşi piardă mandatul de consilier judeţean.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker