Sport

Șase meciuri la Mondiale pentru Simona Stancu

Va oficia buzoianca și la Olimpiadă?

Cea mai valoroasă brigadă din arbitrajul românesc de handbal, Simona Stancu & Cristina Năstase-Lovin, bifează cu succes încă un Campionat Mondial, eveniment unde doamnele din România au oficiat excelent,  fiind delegate la câteva întâlniri importante ale întrecerii.

Româncele au împărțit dreptatea la partida dintre Cehia și Montenegru, meci în care s-au decis locurile 7-8. Prestația acestora, una impecabilă, subliniază nivelul înalt de pregătire al celor două, Simona și Cristina contribuind, încă o dată, la consolidarea reputației României în cadrul comunității arbitrajului internațional.

Înainte de acest joc, brigada tricoloră a oficiat la întâlnirile Senegal vs Suedia, Paraguay vs Camerun, Brazilia vs Olanda, Islanda vs Paraguay și Cehia vs Brazilia.

Nota excelentă în care au arbitrat, româncele fiind imparțiale și discrete totodată, le-ar putea aduce celor două o convocare la cel mai important eveniment sportiv al anului 2024, Olimpiada, singurul reper care le lipsește din cartea de vizită. Trebuie specificat că Simona Stancu și Cristina Năstase au fost brigadă rezervă la ultimul festival olimpic, ratând „la mustață” participarea la J.O 2021, din Japonia.

Iată lista turneelor finale la care au oficiat cele două românce.

  • Campionatul European feminin senioare Franța 2018;
  • Campionatul Mondial masculin tineret U 21 Spania 2019
  • Campionatul Mondial feminin senioare Japonia 2019;
  • Campionatul European feminin senioare, inclusiv semifinala Norvegia – Danemarca, Danemarca 2020;
  • Campionatul Mondial feminin senioare Spania 2021
  • Campionatul Națiunilor din Africa feminin senioare Senegal 2022;
  • Campionatul Mondial masculin tineret U 21 Grecia și Germania 2023.

Româncele dispun de încă un atu important pentru marele eveniment din vara viitoare, faptul că selecționata tricoloră de handbal nu s-a calificat la Olimpiadă. România a ratat obiectivul său la acest turneu final, calificarea în sferturile de finală (locurile 1-8), care ar fi asigurat prezenţa la un turneu preolimpic. Formația antrenată de Florentin Pera s-a clasat pe locul 12 în clasamentul final al competiţiei, după echipele care merg în sferturi și celelalte ocupante ale locurilor 3, Ungaria, Slovenia și Brazilia, şi a ratat participarea la JO 2024.

Articole similare