Sport

Șase echipe se bat pentru trei locuri. Cristi Pustai o vede în play-off pe Gloria

Declarația zilei în ceea ce privește eșalonul secund vine de la Cristi Pustai, un tehnician care n-a fost tocmai iubit la Buzău. În ciuda faptului că a fost fluierat în nenumărate rânduri, ultima oară chiar la meciul direct de vineri, „Profesorul” o vede pe Gloria favorită la accederea în primele șase. Totuși, în opinia reputatului tehnician, bătaia va fi pentru locurile 4, 5 și 6, Șelimbăr, Corvinul și Hunedoara fiind foarte greu de ajuns: E clar că toată lumea își dorește în play-off, dar trebuie să fim realiști. În acest moment sunt trei echipe care și-au asigurat deja poziția, cele trei care au minimum 27 puncte, Șelimbăr, Corvinul și Slobozia. E foarte greu de crezut că primele trei mai pot coborî din play-off. Și bătălia se dă pe alte trei locuri. Îi văd pe cei de la Buzău destul de bine și favoriți, Mioveni este bine clasată, Chiajna este acolo. Mai țintește și Steaua la play-off, și Argeș, și Chindia, dar și Ceahlăul își dorește să ajungă acolo, dacă se poate. Lupta este în desfășurare, dar este foarte greu”.

În acest moment, nu mai puțin de șase echipe se bat pentru pozițiile 4, 5 și 6, diferența dintre Mioveni (locul 4) și Dumbrăvița (9) fiind de doar patru puncte. Argeșenii au 23, în timp ce CSA Steaua, Ceahlăul și Dumbrăvița, câte nouăsprezece. Gloria, cu 22, e încă în cărți.

Calificarea în play-off e cu atât mai importantă, cu cât primele două clasate, Șelimbăr și Corvinul, nu au drept de promovare. În acest context, toate celelalte patru grupări din play-off ar avea asigurat măcar locul de baraj.

La cum se prezintă clasamentul, și primul loc din play-out ar putea duce către un baraj, lucru, care ar da peste cap multe calcule. Dacă CSA Steaua accede în play-off, ar fi trei grupări de drept public, deci fără drept de promovare. Deocamdată, însă, calculele sunt extrem de complicate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare