Actualitate

Săptămână de Olimpiadă în Munții Buzăului

O competiție în premieră propusă buzoienilor împătimiți de natură, ce are ca loc de desfășurare Munții Buzăului și care ar urma să facă un pic de concurență Jocurilor Olimpice de la Tokyo, este pe cale să devină realitate. Pregăti­rile pentru competiție în­seam­nă și atragerea de voluntari. „Voluntariatul este chemarea sufletului’’, spune co-fondatorul Ultra Race România, Edi Hîrjoi, care îi îndeamnă pe cei înzestrați cu astfel de sentimente și mânați de curiozitate să participe la „o experiență în prima linie” a unui eveniment, experiență care poate deveni uluitoare.

Este vorba despre eve­nimentul „Ultra Race Romania’’, un concurs de ultra-alergare, care se va desfă­șura, în premieră, în perioada 9-15 august, pe o distanță de 250 kilometri, în șase  etape, timp de șapte zile, pe meleagurile buzoiene. „Crede-mă pe cu­vânt, e nevoie de ajutor pe toate fronturile. Nu doar sponsorizările și marke­tingul contează într-un eveniment, cea mai importantă parte – de care atârnă cel mai adesea succesul unui concurs – este componenta umană, echipa de implementare, așa că, dacă ești interesat să scriem împreună povestea acestei prime ediții a unui eveniment unic în Munții Buzăului, te aștept să-mi dai de știre. La un eveniment de anvergura asta este nevoie de oameni serioși și comunicativi cu care să acoperim toate zilele de desfășurare (8-15 august). Și ne poți fi de ajutor în una, două sau mai multe zile din perioada de desfășurare. Startul are loc din localitatea Siriu (Lunca Jariștei) și vom străbate pe etape/zile, principalele masive ale munților buzoieni, bifând principalele puncte de atracție turistică, până la Vulcanii Noro­ioși (Pâcle). Nu va fi extraordinar de greu, dar nici ușor. Nu putem promite o vreme în totalitate senină, dar vă asigurăm de trăirea unor momente unice, iar serile de vară petrecute în tabără, la cort, sunt memorabile. Și nu în ultimul rând, a fi voluntar înseam­nă să construiești amintiri și să rămâi în amintirile celorlalți. Ține minte, oamenii vor uita ce ai spus, vor uita ce ai făcut, dar rar vor uita cum i-ai făcut să se simtă”, este mesajul pe care îl transmite Edi Hîrjoi.

Cei interesați să desfă­șoare astfel de acțiuni de voluntariat și să se alăture echipei organizatoare a competiției trebuie să știe că ar putea să fie implicați în activități precum marcare/deschidere traseu, închidere traseu, asigurarea punctelor de hidra­tare de pe traseu, patrularea pe anumite segmente mai delicate ale traseului, îndrumarea concurenților în anumite puncte, asigurarea intervenției în caz de accidentări, activități logistice în tabere (montat/demontat corturi la mutarea taberelor), fotografii. Pentru a preveni oboseala și rutina, voluntarii vor fi rotiți la activitățile desfă­șurate.

Corturile și hrana pentru voluntari sunt asigurate de organizatori, iar cei înscriși pentru toată perioada, dacă timpul le permite, vor beneficia, alături de concurenți, de o excursie de două zile în zona Bran-Sinaia, având asigurate gratuit transportul, cazarea la hotel și masa, mai anunță organizatorii.

Articole similare