Actualitate

Sânge de la poliţişti pentru pacienţii spitalelor din Buzău şi din Capitală

Joi, 13 noiembrie, poliţiştii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Buzău au participat la o campanie de donare de sânge, aşa cum au făcut de fiecare dată când li s-a solicitat sprijinul de către conducerea Centrului de Transfuzie Buzău. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău a susţinut în permanenţă astfel de acti­vităţi de  conştientizare a importanţei donării ­vo­luntare de sânge cu scopul de a mări rezervele de sânge gestionate de Centrul de Transfuzie Sanguină Bu­zău, atunci când acestea sunt foarte mici şi nu pot acoperi necesarul. Pe promptitudinea cu care poliţiştii răspund de fiecare dată solicitării de a se implica în campanii de donare de sânge se bazează şi încrederea conducerii Centrului în sprijinul pe care îl obţine din partea oamenilor legii şi are numai cuvinte de apreciere la adresa acestora. „Astăzi (n.r. ,13 noiembrie) este o zi deosebită. Avem în ultimul timp din ce în ce mai puţine zile deosebite. Am fost bucuroşi, săptămâna trecută, să avem centrul plin de <uniforme militare>. Astăzi,  de <uniforme  de poliţie>. Suntem extrem de mulţumiţi de ajutorul acestor instituţii. Ne-au ajutat şi cei de la Jandarmerie într-o colectă la sediul lor. Mulţumesc din toată inima celor care reuşesc să vină în ajutorul pacienţilor şi sper ca exemplul dumnealor să fie luat în seamă şi de buzoienii noştri care, din nefericire, în ultimul timp, ne-au cam uitat. Într-o zi normală avem foarte puţini donatori. Şi atunci am apelat la ajutorul celor care ne-au ajutat de fiecare dată şi văd că ne ajută în continuare”.

Parteneriat al Centrului de Transfuzii cu Armata, Poliţia şi Jandarmeria

Intervenţia oamenilor legii care constă, de data aceasta, în a-şi dona sângele pentru a salva vieţi, vine într-un moment în care numărul donatorilor a scăzut dramatic. Pe de altă parte, faptul că ei ajung să doneze de câteva ori pe an în astfel de campanii îi face pe mulţi dintre ei să se numere pe lista donatorilor fidelizaţi, şi deci eligibili pentru a dona şi pentru produsele din sânge mai speciale şi mai greu de obţinut. „Trebuie să recunosc că, de câte ori i-am chemat, de atâtea ori au venit. Îi chemăm atunci când numărul donatorilor noştri scade foarte mult. Din nefericire, anul acesta ne-am dat seama că doar prin intensificarea acestor colecte vom reuşi să ne refacem stocurile”, a declarat directorul Centrului de Transfuzii, biologul Adriana Crăciun.

Despre gândul care care poliţiştii au participat la această campanie  umanitară, Biroul de Presă al IPJ Buzău a transmis: „Umanitatea, solidaritatea şi responsabilizarea semenilor sunt motivele care ne-au determinat astăzi, 13 noiembrie, să ne mobilizăm şi să ne alăturăm marii familii a donatorilor de sânge. Astăzi, peste 40 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Ju­deţean Buzău, care au îndeplinit condiţiile de eligibilitate, au trecut pragul Centrului de Transfuzie Sanguină Buzău pentru a face un gest de umanitate faţă de semenii aflaţi la nevoie. Nu putem trece cu vederea nici beneficiile pe care donarea de sânge le are pentru organismul donatorului şi faptul că acest gest poate fi un exemplu de urmat”.

Mai multe structuri au fost reprezentate în campanie

Printre poliţiştii care au donat şi care au reprezentat mai multe structuri ale IPJ Buzău-, de la Poliţia Rutieră, Ordine Publică, Proximitate, la Structura Specială-, au fost şi cei cunoscuţi popular sub denumirea de „mascaţi”. Bogdan Dinu, cunoscut pentru reuşitele sale sportive, membru al SPIR Buzău, a spus prezent acestei campanii pentru că „ e bine şi prin faptul că îi putem ajuta pe alţii, dar ne ajutăm şi pe noi. Ştiu că e recomandat ca măcar odată pe an să donăm sânge; sângele se reface fără probleme, aşa că da, veniţi şi donaţi sânge!”, a spus acesta, menţionând că de fiecare dată când a fost solicitat a răspuns prezent: ”Am mai fost solicitat să mă alătur şi altor campanii  şi am venit întotdeauna”.

De altfel, şi directorul Centrului de Transfuzii a discutat cu oamenii legii despre efectele benefice ale donării de sânge asupra organismului: „Important este să înţelegeţi că aţi donat din cantitatea de rezervă a organismului. 400 de ml de sânge este cantitatea de sânge de rezervă. Este în organism şi noi o folosim doar în momentul în care mergem la maraton, facem un efort fizic pe o perioadă lungă, pentru că atunci organismul mai are nevoie  de ceva sânge  în aşa fel încât să  susţină efortul. Dacă donăm 400 de ml de sânge din rezervă, măduva osoasă, şi nu măduva spinării, produce hematii tinere care intră în circulaţie şi sângele se regene­rază în acest fel. Aşa că vom fi câteva săptămâni cu sânge proaspăt care este mult mai fluid”.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker