joi, 28 mai 2020

Samsung a anunțat: Vânzările de smartphone-uri vor fi afectate de pandemie!

Covid-19 are un efect negativ asupra vânzărilor de gadget-uri. Printre cele mai afectate sunt vânzările de smartphone-uri. Atât compania Samsung cât și Apple au anunțat acest lucru: vânzările vor scădea din cauza pandemiei de coronavirus.

Samsung a spus deja că în următoarele luni se așteaptă ca cererea de smartphone-uri să fie mai mică, deoarece pandemia a avut o influență nefastă asupra lanțurilor de aprovizionare globale. De asemenea, Samsung a precizat și faptul că pandemia va complica într-o oarecare măsură promovarea și adoptarea tehnologiei 5G.

Din păcate, din cauza pandemiei, milioane de oameni sunt nevoiți să stea acasă și prin urmare, stilul lor de viață s-a schimbat. În același timp, consumatorii sunt mai atenți atunci când vine vorba de cheltuirea banilor pe gadget-uri.

Compania a raportat și veniturile pentru primele trei luni din an, acestea au crescut cu 3,5% față de primul trimestru din anul 2019. Totuși, Samsung consideră că pandemia va afecta vânzările de smartphone-uri în perioada următoare și va influența și activitatea sa.

Potrivit celor de la cyfrowa.rp.pl, piața smartphone-urilor a fost afectată de coronavirus, vânzările în China au scăzut foarte mult. Experții au estimat că cererea de dispozitive smartphone poate scădea cu 40% în perioada următoare a acestui an. Deja în primul trimestru al anului, cererea a scăzut cu 20%.

Apple a precizat un lucru asemănător. Din cauza epidemiei și în cazul iPhone-urilor va fi o scădere a cererii pe piața globală.

În acest an s-a tot vorbit de 5G și de cererea de conectivitate rapidă. 5G este a cincea generație de comunicații rapide, care merge dincolo de internetul de consum și dincolo de industria de divertisment. Și în acest caz epidemia a avut un efect negativ și a complicat adoptarea tehnologiei 5G, mai ales în ceea ce privește promovarea în mass-media. S-au realizat o serie de evenimente online despre dezvoltarea 5G. Dintre acestea, cel mai important este Better World Summit care s-a axat pe aplicații practice ale comunicării wireless.

Utilizatorii de smartphone-uri apreciază, în acest an, următoarele caracteristici și plusuri atunci când caută să-și aleagă un model nou de telefon:

  • Modele dotate cu cameră dublă, triplă, cameră principală cvadruplă, cu o bună luminozitate a lentilelor și stabilitate optică a imaginii (OIS)
  • Telefoane care dispun tehnologii de ultimă oră
  • Acumulatori de 4.000-5.000 mAh, care oferă o autonomie prelungită
  • Camere frontale care permite efectuare unor selfie-uri de mare calitate, precum și înregistrări 4K la 60 de cadre pe secundă, care facilitează folosirea procesării de tip de slow-motion
  • Procesoare rapide, memorie RAM cuprinzătoare și memorie de stocare de 64 sau 128 Gb.

Puteți găsi și alte observații interesante de acest gen pe  blogul celui mai mare magazin online de huse și folii telefoane mobile din România.

Cele mai populare modele de smartphone-uri în 2020 sunt:

  • OnePlus 7 Pro, Samsung Galaxy Note 10
  • Apple iPhone 11 Pro, Apple iPhone 11
  • Samsung Galaxy S10, Samsung Galaxy S10 +, Samsung Galaxy A50
  • Xiaomi Mi 9T Pro, Xiaomi Mi Note 10 Pro, Xiaomi Redmi Note 8 Pro.

În ultimii ani, producătorii de telefoane mobile au intrat pe noul trend dictat de consumator, iar smartphone-urile prezentate mai sus relevă tocmai acest lucru: mulți consumatori folosesc smartphone-ul în detrimentul computerelor și al camerelor foto. Din acest motiv, liderii industriei, precum Samsung și Apple, își propun să înlocuiască clasicele dispozitive cu noile smartphone-uri. În ceea ce privește performanțele, telefoanele mobile au început să câștige din ce în ce mai mult teren în fața clasicelor device-uri și nu ar trebui să ne mire dacă, în viitorul apropiat, chiar le vor depăși.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

loading...
error: Content is protected !!