Administrație

S-a schimbat modificarea! Bulevardul Unirii rămâne cu două benzi pe sens

După ce, în urmă cu câteva luni, primarul Constantin Toma anunța că pe Bulevardul Unirii autovehiculele vor circula pe o singură bandă, buzoienii nemulțumiți de măsură au venit cu o serie de critici la adresa proiectului. Acestea s-au dovedit întemeiate, iar primarul anunța, la finalul lui 2021, că va modifica proiectul actual, astfel încât, să fie păstrate ambele sensuri de mers.

Dezavantajul este, însă, că vor fi desființate parcă­rile de lângă bordură, dat fiind că în proiect este pre­văzută o bandă specială pentru autobuze, ce va fi amplasată pe mijlocul bulevardului. Fluidizarea traficului pe cea mai circulată arteră rutieră din oraș este mai mult decât necesară, numeroase ambuteiaje a­vând loc aici în fiecare zi. De aceea, locul ocupat de mașini în prezent va fi transformat în bandă de circulație, ce va scurta drumul prin oraș cu multe minute.

Primarul este încre­zător în proiect și spune că a găsit o soluție și pentru șoferii riverani, dat fiind că Buzăul nu stă tocmai bine la capitolul locurilor de parcare. „Avem în studiu acum și vom prinde în bugetul de anul viitor, realizarea pe Bulevardul Unirii a șase-șapte parcări supraetajate, pe schelet metalic. E o idee să le facem în locul fostelor centrale termice sau chiar deasupra lor. Planul e de a crea, astfel, 180-200 de noi locuri de parcare, unde să fie duse mașinile care parcau înainte pe Unirii”, a declarat acesta pentru Focus TV.

Pe lângă parcările supraterane, Constantin Toma a mai spus și că vor continua lucrările de reabilitare ale parcărilor din spatele blocurilor, precum și transformarea unor străzi adiacente în unele cu sens unic, pentru a crea noi locuri de parcare.

Proiectul de reabilitare a Bulevardului Unirii mai prevede, pe lângă o pistă separată pentru autobuze, și îngroparea cablurilor de electricitate și telecomunicații. De asemenea, trotuarele vor avea dale și piste separate pentru bicicliști, astfel încât, și pietonii să circule în condiții decente.

Articole similare