Educație

S-a lansat prima linie de consiliere psihologică pe tema COVID-19, dedicată elevilor, cadrelor didactice și părinților

Odată cu închiderea școlilor din cauza pandemiei, foarte mulți elevi, în special din anii terminali, și cadre didactice sunt afectați din punct de vedere psihologic.

În cadrul parteneriatului dintre Ministerul Educației și Cercetării și Asociația Proacta EDU a fost lansată prima linie de consiliere psihologică pe tema COVID-19, gratuită, pentru cadre didactice, părinți și elevi, sub denumirea de „AMBASADOR pentru COMUNITATE”. Acesta este un proiect susținut de Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” și Federația Națională a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar.

Pe lângă soluțiile propuse de Ministerul Educației și Cercetării pentru continuarea învățării de acasă, prin intermediul acestui proiect, cadrele didactice, elevii și părinții sunt sprijiniți prin consiliere personalizată online sau telefonic pentru a gestiona mai ușor această perioadă.

Astfel, specialiștii psihologi din cadrul Asociației Proacta EDU vor oferi suport personalului didactic pentru comunicarea cu familiile și pentru a identifica situațiile speciale sau de risc în care se pot afla părinții sau elevii. Aceștia vor beneficia, de asemenea, de consiliere psiholo­gică. În funcție de solicitări, familiile pot primi asistență socială, medicală și juridică.

„Cadrele didactice ne vor semnala familiile care se află în situație de risc”

În acest sens sunt puse la dispoziție două linii telefonice la care cei interesați pot apela – 0771.141.767 și 0771.141.750 –  sau pot scrie specialiștilor la adresa de e-mail [email protected]. Toate aceste servicii sunt acordate gratuit, respectând măsurile instituite de autorități în această perioadă.

„Este un proiect mai amplu. Dincolo de această campanie de conștientizare a faptului că suntem o echipă, profesori și părinți, este un proiect concret. Oferim consiliere psihologică, împreună cu colegi psihologi, colaboratori ai asociației noastre, cadrelor didactice și părinților, după caz. Prin proiectele noastre noi am identificat acest potențial de a investi profesorul ca pe un mesager pentru comunitate, iar în contextul pe care îl traversăm cu toții, COVID 19, credem și mai mult în utilitatea acestei misiuni.  Practic cadrele didactice vor deveni aliați pentru noi și ne vor semnala familiile care se află în situație de risc și le pot direcționa către noi și noi le ajutăm cu consiliere psihologică, asistență socială, juridică, după caz și în mod personalizat și pe de altă parte ne pot fi aliați în a face echipă și a-i spijini în a găsi soluții de comunicare asertivă în diferite situații”, a declarat psiholog Nicoleta Larisa Albert, președinte fondator Asociația Proacta EDU.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker