duminică, 28 februarie 2021

S-a făcut un prim pas spre modernizarea tronsonului din DJ203K Podu Muncii-Plaiu Nucului

Speranță pentru locuitorii unei zone văduvite de investiții în infrastructura rutieră. Licitația pentru desemnarea proiectantului în cazul modernizării tronsonului din DJ 203K Podu Muncii-Plaiu Nucului a fost demarată, iar autoritățile județului au primit promisiunea că lucrările vor fi realizate tot cu fonduri europene ca și în cazul celorlalte tronsoane ale drumului județean.

Ieri (n.r., miercuri) am avut o întrevedere cu domnișoara Luminița Mihailov, directorul ADR Sud-Est, și pot să vă asigur că tronsonul de drum de la Podu Muncii-Vintilă Vodă până la Plaiu Nucului va fi reabilitat prin fonduri europene. Am demarat deja licitația pentru proiectare și se va finaliza în ianuarie-februarie, vom primi banii din fonduri europene și imediat vom depune procedura de desemnare a constructorului. De obicei nu spun astfel de lucruri, dar în acest caz pot promite că de la extremitatea județului Buzău cu Brăila, de la Robeasca, și până la Lopătari se va circula pe un drum european. În martie se va finaliza tronsonul de la Mărăcineni la Podul Muncii, apoi cel de la Vadu Pașii la Robeasca, și să nu uităm că și pe drumul către Bisoca se va putea circula în aceleași condiții”, a declarat președintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu, citat de observatorulbuzoian.ro.

Tronsonul de drum județean 203K propus pentru modernizare între km 75+000 și 105+000, obiect al proiectului, reprezintă unica legătură a localităților de pe raza comunelor Lopătari, Mînzălești și Vintilă Vodă cu DN 2/ E 85/Coridorul de transport paneuropean 9, cu care se intersectează în comuna Mărăcineni, Județul Buzău.

Tronsonul de drum județean vizat de proiect se află în prelungirea tronsoanelor DJ 203K km 0+000 – 36+680 (Robeasca-Vadu Pașii-DN2B (E85) și DJ 203K km 38+000 – 75+000 (Mără­cineni-Podu Muncii), tronsoane aflate în curs de modernizare, finanțate în cadrul POR 2014-2020.

Totodată, prin proiectul propus, se va asigura ­mo­dernizarea singurului drum județean care tranzitează cele trei comune (Vintilă Vodă, Mînzălești și Lopă­tari). Modernizarea acestui drum va crea noi oportunități de dezvoltare pentru comunele Vintilă Vodă, Mânzălești, Lopătari, atât de ordin economic, cât și social, având în vedere că acest drum este singura cale de acces a comunelor menționate cu restul județului, al regiunii și al țării.

Îmbunătățirea condiții­lor de circulație rutieră pentru populația din zonă și de tranzit va conduce la creșterea economică și prin dezvoltarea turismului în zonă, printr-un acces facil la obiectivele turistice din zonele străbătute de acest drum – Focul Viu de la Terca-Lopătari, Muntele de sare de la Lopătari, Piatra Albă „Grunjul” de la Mânzălești, Platoul Mele­dic, Lacul Mocearu, mănă­stiri și peșteri. Aceste elemente de atracție turistică cu caracter de raritate reprezintă un punct forte pentru dezvoltarea zonei și a județului, impli­cit a regiunii.

Tronsonul de drum Vintilă Vodă – Plaiul Nucului asigură accesul și spre ariile naturale protejate, situri de importanță comunitară Natura 2000, Penteleu, ­Siriu și Bisoca.

1 COMENTARIU

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!