Actualitate

Romsilva, lucrări de reducere a viiturilor pe râul Buzău

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva anunță că va investi 109,56 milioane de lei, fără TVA, în lucrări de corectare a torenților, conform unui contract semnat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Proiectul vizează efectuarea unor lucrări care să diminueze riscul producerii de viituri pe bazinele amplasate în fondul forestier administrat de Romsilva. Investițiile sunt prevăzute în programul „Sisteme integrate de reducere a riscurilor generate de viituri torențiale în bazinete forestiere expuse unor astfel de fenomene – Componenta 2: Păduri și Protecția Biodiversității (cod C2/I5)”, finanțate prin PNRR.

Astfel, lucrările vor fi întreprinse pe raza județelor Bacău, Buzău, Suceava, Neamț, Hunedoara, Prahova, Vâlcea și Vrancea și vor cuprinde modernizarea și refacerea a cel puțin șase structuri de reținere a aluviunilor. De asemenea, vor fi ridicate alte cel puțin 30 de noi construcții aluvionare, precum și reîmpădurirea a patru hectare de teren sau construirea de garduri de vegetație. Lucrările de corectare a torenților pe albiile râurilor de munte în fondul forestier administrat diminuează undele de viitură și rețin aluviunile, pentru a reduce riscurile de inundații în aval și urmează a fi finalizate până la sfârșitul primului semestru al anului 2026.

„Proiectul «Lucrări de corectarea torenților pentru reducerea riscurilor generate de viituri torențiale în bazinetele amplasate în fondul forestier național administrat de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva pe raza județelor Bacău, Buzău, Suceava, Neamț, Hunedoara, Prahova, Vâlcea și Vrancea», parte a Planului Național de Redresare și Reziliență, prevede realizarea conceptului pentru lucrările de modernizare, refacerea a cel puțin șase structuri de reținere a aluviunilor, ridicarea a cel puțin 30 de noi construcții aluvionare, reîmpădurirea a patru hectare de teren, construirea de garduri de vegetație, prin aceste lucrări urmând a fi reabilitați peste 30 de kilometri de albii torențiale”, transmite Romsilva într-un comunicat.

Articole similare