Politic

Romașcanu și Ungureanu, la unison: DNA trebuie să îl ia pe Cîțu

Folosirea funcționarilor și logisticii Guvernului pentru stabilirea direcțiilor de comunicare ale ,,aripii Cîțu” în interiorul Partidului Națio­nal Liberal, în contextul campaniei electorale interne a PNL, este mult mai gravă decât infracțiunea pentru care fostul lider al PSD Liviu Dragnea a făcut pușcărie, a susținut, joi, se­natorul social-democrat Lucian Romașcanu la o conferință de presă desfă­șurată la Buzău. Conform acestuia, social-demo­crații ar putea ieși în stradă dacă organele statului nu se vor sesiza în legătură cu acest aspect.

Reamintim că un document cu antetul Guvernului, provenind de la Cancelaria prim-ministrului, ­pu­blicat de HotNews.ro, stabilește direcțiile de comunicare pentru campania internă a partidului. De la Palatul Victoria s-a făcut lista comunicatorilor care trebuie să arate ,,diferența de clasă” între cele două echipe aflate în competiție directă, președintele Klaus Iohannis fiind promovat ca partenerul lui Florin Cîțu. Conform respectivului do­cument, oamenii din tabăra lui Cîțu – Rareș Bogdan, Dan Vîlceanu, Robert Sighiar­tău, Alina Gorghiu – sunt îndemnați să intre în direct la televiziuni cât mai mult, în timp ce miniștri precum Raluca Turcan, Lucian Bode, Virgil Popescu și Sorin Cîm­peanu sunt și ei împinși în față, având ca mesaj cheie faptul că echipa lui Ludovic Orban este cea care divizează. Strategia făcută la Palatul Victoria trasează indicații precise pentru oamenii de partid care sunt îndemnați să ­inunde rețelele sociale cu poze de grup, selfie-uri și transmisii live. De asemenea, potrivit documentului citat, oamenii lui Cîțu cer colegilor de partid informații despre negocierile lui Ludovic Orban, ,,orice poate fi folosit pentru a arăta că se tem că pierd”, cu promisiunea că le vor transmite mai departe presei.

,,Probabil vom ieși în stradă”

,,O chestiune de o ­gra­vitate extremă a fost acel document scurs de la Cancelaria primului ministru, situație mult mai gravă decât cea pentru care Liviu Dragnea a făcut pușcărie. Văd că nu se întâmplă ­ni­mic, domnul Cîțu nu își asumă absolut nimic; sperăm ca autoritățile statului să își facă datoria. Dacă nu, așa cum a anuțat și președintele PSD, domnul Marcel Ciolacu, probabil că vom ieși în stradă să protestăm la adresa inactivității instituțiilor când este vorba de oameni ai puterii”, a declarat, joi, la conferința de presă a organizației jude­țene a Partidului Social Democrat, senatorul Lucian Romaș­canu.

De altfel, Partidul Social Democrat a cerut instituțiilor abilitate o investigație penală de urgență după ce în presă au apărut informații potrivit cărora Florin Cîțu ar folosi resurse umane și bugetare din Cancelaria premierului în campania pentru șefia PNL. Social-democrații spun că acest fapt se circumscrie unei infracțiuni de corupție săvârșită de la cel mai înalt nivel al statului român: încălcarea art. 13 din Le­gea 78/2000 privind prevenirea, descoperirea și sancțio­narea faptelor de corupție. ,,Conform acestui articol, folosirea influenței ori autorității funcției de condu­cere în cadrul unei persoane juridice fără scop pa­trimonial, în scopul obținerii unui folos necuvenit, pentru sine ori pentru altul, se pedepsește cu închi­soare de la unu la cinci ani, iar tentativa se sancțio­nează conform legii”, se arată într-un comunicat al PSD.

„De ce nu vine DNA să-l ia… pe Cîțu?”

De aceeași părere este și deputatul USR-PLUS de Buzău Emanuel Ungu­reanu care, într-o pos­tare pe Facebook, se întrea­bă „de ce nu vine DNA” să îl ia pe premierul Florin Cîțu. „De ce nu vine DNA să-l ia… pe Cîțu? Am așteptat să văd dacă justiția funcțio­nează în mod egal pentru toți românii cu rang înalt în statul român. Se vede că nu. Domnul premier Cîțu, în lupta disperată de a pune mâna pe toată puterea în PNL și Româ­nia, a folosit o funcționară  a Guvernului, pe doamna Mioara Costin, care a întocmit un document cu strategia de atac împotriva lui Ludovic Orban, preșe­dintele Camerei Deputaților și contracandidatul lui Cîțu la șefia PNL. Dragnea a făcut pușcărie pentru că ar fi folosit două angajate de la partid pe statul de plată al DGASPC Teleorman. Drag­­nea era pe vremea aceea doar președinte al Consiliului Județean Teleorman. Faptul că prim-mi­nistrul Cîțu a folosit un angajat al Guvernului pentru lupta lui politică sălbatică cu Orban, nu e mai grav? Acum câteva luni, Cîțu îmbrăca acest tricou pe care era imprimat sloganul lui Stalin: «Noi nu luăm prizonieri». Cîțu, în lupta lui sălbatică cu Orban, ține ostatice reformele promise pentru români. Lui Cîțu i s-a umflat capul de la putere. Problema este că Iohannis este complice la toate abuzurile de putere ale lui Cîțu. Eu l-am votat pe Iohannis, nu știam pe vremea aceea că va susține un stalinist îmbrăcat în țoale capitaliste. Abia aștept următoarea moțiu­ne de cenzură…”, a scris Emanuel Ungureanu, miercuri, pe Facebook.

Articole similare