Politic

Romașcanu și ambasadoarea SUA au pus bazele unui acord privind patrimoniul istoric

Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, a avut luni o întrevedere cu ambasadoarea SUA în România, Kathleen Kavalec, pe parcursul căreia a fost agreată semnarea, săptămâna viitoare, a unui acord privind protecţia împotriva traficului a patrimoniului istoric.

„Am fost onorat să mă întâlnesc cu Excelența-Sa Doamna Kathleen Kavalec, ambasadoarea Statelor Unite ale Americii în România. A fost un dialog extrem de aplicat, concret, ajutat şi de faptul că în trecutul recent Excelenţa-Sa a fost ataşat cultural al ambasadei SUA în România. Am agreat semnarea, chiar săptămâna viitoare, a unui acord privind protecţia împotriva traficului a patrimoniului istoric, despre iniţierea unui protocol mai larg privind colaborarea culturală reciprocă”, a scris Lucian Romaşcanu, luni pe Facebook.

Ministrul a adăugat că industria filmului din SUA este extrem de interesată să producă în Romania, responsabilitatea noastră fiind aceea de a reuşi remedierea, în cel mai scurt timp, a schemei de ajutor de stat pentru producţia de film (tax inventive). „I-am mulţumit Excelenţei Sale pentru contribuţia SUA, de peste 1 milion USD în ultimii ani, la restaurarea unor monumente istorice din România. De asemenea, am discutat despre iniţierea unui Fond Cultural SUA – România, o idee mai veche a noastră pe care sper să o vedem dusă la îndeplinire”, a completat Romaşcanu.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker