Politic

Romașcanu: „PSD a decis să meargă înainte într-o formulă perfect curată”

Purtătorul de cuvânt al Partidului Social Democrat, Lucian Romaşcanu, susţine că deciziile luate de partid în ceea ce îl priveşte pe președintele Consiliului Județean Vaslui Dumitru Buzatu – reţinut de DNA pentru o mită de 1,25 milioane lei – şi pe membrii familiei acestuia care au legătură cu PSD nu au fost unele uşoare, dar, „până la urmă, noul Partid Social Democrat a decis să meargă înainte într-o formulă perfect curată şi corectă”: „Cred că decizia preşedintelui Ciolacu şi a forurilor de conducere este una corectă, pentru că, încă de la preluarea conducerii de către Marcel Ciolacu, toleranţa a fost zero faţă de orice faptă de tipul ăsta, am avut listele de Parlament, şi la Cameră, şi la Senat, cu oameni fără niciun fel de problemă penală, ori de câte ori a existat un semnal puternic în spaţiul public privind probleme de integritate, imediat deciziile au fost luate”, a afirmat Romașcanu.

„Nu e o decizie uşoară, e vorba de colegi dar, până la urmă, noul Partid Social Democrat a decis să meargă înainte într-o formulă perfect curată şi corectă”, a afirmat Romașcanu sâmbătă, la finalul reuniunii Biroului Politic Naţional în cadrul căreia conducerea PSD a decis excluderea din partid al lui Dumitru Buzatu, suspendarea din partid a fostei soţii a acestuia, senatorul Gabriela Creţu, şi a luat act de demisia din Guvern a fiului celor doi, Tudor Buzatu.

Acesta e de părere că în urma prinderii în flagrant a lui Buzatu de către procurorii anticorupţie, PSD are „cu certitudine probleme de imagine”, dar credibilitatea partidului nu este afectată „în sensul în care guvernăm şi arătăm ceea ce putem face”.

„Un flagrant care e dincolo de orice fel de interpretare”

Lucian Romaşcanu susţine că nu doreşte să comenteze deciziile magistraţilor, dar precizează că „vorbim totuşi de un flagrant care e dincolo de orice fel de interpretare”: „Nu mă aştept la nimeni să facă aşa ceva. Este o surpriză foarte mare, este un coleg vechi, îl ştiu şi eu de ceva vreme. Din păcate, lucrurile se întâmplă indiferent de ceea ce credem noi sau nu credem despre o persoană. Va răspunde în faţa legii pentru ceea ce a făcut iar politic, noi am luat cea mai bună decizie pentru partid, pentru imaginea partidului şi pentru felul cum vrem să mergem înainte”, a adăugat Romaşcanu, întrebat dacă se aştepta ca Buzatu să primească mită.

Acesta a precizat că Buzatu a deţinut funcţiile înalte în care s-a aflat în ultimii mulţi ani în urma voturilor populaţiei din Vaslui: „Domnul Buzatu a stat pe funcţii administrative foarte mult timp prin votul vasluienilor. În orice partid politic şi probabil că în orice organizaţie performanţa se analizează într-un mod extrem de concret, domnul Buzatu a fost ales de cetăţeni de atâta ori, în consecinţă probabil că şi-a meritat funcţia de preşedinte de Consiliu Judeţean, iar la nivel politic, venind cu aceste rezultate, sigur că nu puteam pune la îndoială capacitatea dumnealui de acolo”, a declarat Romaşcanu, întrebat dacă Buzatu a meritat să stea atât de mult timp în funcţiile pe care le-a deţinut în unul dintre cele mai sărace judeţe ale României.

Gabriela Crețu, suspendată pentru a fi „protejată”

În ceea ce priveşte demisia lui Tudor Buzatu, fiul preşedintelui CJ Vaslui, din funcţia pe care o deţinea la nivelul Executivului, Romaşcanu spune că aceasta este o „demisie de onoare, cu certitudine legată de situaţia în care se află tatăl său, şi foarte bine a făcut că a făcut acest lucru, pentru a nu avea în continuare discuţii în partid şi în afara partidului despre dumnealui şi despre fapta tatălui”.

Romaşcanu a comentat şi anunțul fostei soții a lui Buzatu de a contesta la Comisia de integritate suspendarea sa din PSD, oficialul PSD susţinând, în acest context că „este normal să facă un apel la Comisia de integritate”, explicând că aceasta este într-o formă sau alta, într-o legătură, chiar dacă veche, cu domnul Dumitru Buzatu”, iar decizia privind suspendarea a fost luată pentru a fi „protejaţi” atât Gabriela Creţu, cât şi PSD.

21

 

 

Articole similare