Politic

Romașcanu: „PSD Buzău, record electoral absolut”

Primul loc pe plan național la număr de primari, locul al doilea pe țară la votul pentru președintele Consiliului Județean

Președintele organizației județene Partidului Social Democrat, senatorul Lucian Romașcanu, a anunțat cu mândrie rezultatele impresionante obținute de formațiunea politică în cadrul alegerilor locale din data de 9 iunie. PSD Buzău a reușit să se claseze pe primul loc la nivel național în privința numărului de funcții de primar câștigate. Potrivit liderului PSD, organizația județeană din Buzău a obținut un rezultat excepțional, ocupând locul secund la votul pentru funcția de președinte al Consiliului Județean.

„Dragi buzoieni, PSD Buzău a câștigat 76 de primării din cele 87, adică 87,35 la sută din totalul unităților administrativ-teritoriale din județul Buzău, locul 1 pe țară între organizațiile PSD. Pentru mine, candidatul PSD la poziția de președinte al Consiliului Județean Buzău, au votat 60,37 la sută din alegători, adică 116.426 voturi valabil exprimate. Este un record absolut pentru Buzău și ne poziționează pe locul 2 pe țară”, spune Lucian Romașcanu.

Rezultatele alegerilor locale au adus pentru PSD și majoritatea în rândul consilierilor județeni, consolidând astfel poziția partidului în județ. „PSD are majoritatea absolută în Consiliul Județean cu 21 de consilieri plus votul Președintelui. La lista de consilieri județeni, PSD a obținut 54,76 la sută din voturi, procent afectat negativ de poziția pe buletinul de vot (…) Voi reveni, probabil, la acest lucru. Cifrele de mai sus reprezintă o victorie mare a PSD și ne încarcă cu o mare responsabilitate pentru viitor. Mulțumim pentru încredere!”, a adăugat liderul social-democrat.

Aceste rezultate reflectă încrederea pe care cetățenii din Buzău o au în PSD și în capacitatea acestuia de a conduce și de a aduce îmbunătățiri comunității locale. Performanța remarcabilă a organizației județene subliniază dedicația și eforturile echipei PSD, care și-a propus să continue pe această cale a succesului și responsabilității față de alegători.

Articole similare