joi, 09 iulie 2020

Romaşcanu: ,,PSD Buzău, exemplu de bune practici pentru toate organizaţiile din ţară”

Organizaţia judeţeană a Partidului Social Democrat ar trebui să fie ,,un exemplu de bune practici” pentru toate filialele PSD din ţară în cadrul unui proces de restructurare şi reformare, a declarat, joi, la o conferinţă de presă, senatorul Lucian Romaşcanu, purtător de cuvânt al PSD Buzău. Acesta a mai spus că PSD are capacitatea de a da ,,semnalul unei noi clase politice în România”.

,,Partidul Social Demo­crat, aşa cum am spus în repetate rânduri, va intra într-un proces de restructurare şi de reformare, cu meritocraţia în frunte, astfel încât să putem da semnalul unei noi clase politice în România. Şi nu este nici vorbărie, nici aroganţă, ni­mic! Ceea ce s-a întâmplat la Buzău cu Partidul Social Democrat este un exemplu de bune practici pe care ar trebui să le ia toate organizaţiile PSD din ţară. Şi sper să avem şi reprezentanţi la vârful partidului dacă va fi să fie un Congres cândva, astfel încât să putem da o nouă faţă acestui partid; s-a încheiat un ciclu, au trecut 30 de ani, este momentul să ne restructurăm, să ne reformăm, să ne îmbunătăţim”, a spus Romaşcanu.

Senatorul social-democrat a mai afirmat că următoarele alegeri vor găsi un PSD ,,mult mai bun şi mult mai performant”: ,,Resetarea partidului este evident o necesitate. Este pentru prima oară când avem emoţii, când avem probleme, când vedem, ­ana­lizând sociologic electoratul, că nu avem priză pentru tineri în acest moment – deşi totdeauna, peste tot, tinerii sunt de stânga -, vedem că nu avem priză sau nu avem susţinere deschisă a intelectualităţii pentru stânga, deşi întotdeauna stânga a fost lângă intelectuali, avem pro­bleme pe care le vom rezolva. Şi mesajul nostru este acesta: la următoarele alegeri vom veni cu un Partid Social Democrat mult mai bun şi mult mai performant”, a mai spus purtătorul de cuvânt al PSD Buzău, senatorul Lucian Romaşcanu.

Toma: ,,Nici eu nu m-aş fi promovat primar”   

La rândul său, primarul Constantin Toma, preşedintele organizaţiei municipale a Partidului Social Democrat, a întărit afirmaţia legată de reuşita restucturării ,,în avans” a organizaţiei judeţene PSD de când aceasta este condusă de către de­putatul Marcel Ciolacu: ,,Este vorba despre oameni noi, inclusiv din rândurile doi-trei ale partidului. Domnul Dragnea, pe care l-am criticat  (…) nu a avut viziunea necesară, după ce s-au câştigat alegerile parlamentare, să reconstruiască şi un partid. A adunat o mulţime de ură, ură care a fost transmisă, până la urmă, asupra fiecărui pesedist din toată România, până la cel mai umil membru din fiecare sat din nu-ştiu-ce comună. Trebuie restructurat, reorganizat, resetat prin oameni. Cu toată lipsa de modestie, ce a început Marcel Ciolacu la Buzău este un pas înainte. Pentru că nici eu, şi am mai spus treaba aceasta, nu am spus-o în glumă, nici eu nu m-aş fi promovat primar. Pe cuvântul meu! Vă spun foarte clar că nu aveam acel profil dar, exact cum s-a început cu mine… Cine îmi dădea mie şanse în Buzău? Firme în insolvenţă, probleme până la Dumnezeu, trei ani de chin; dar, efectiv m-am mobilizat cum am făcut-o toată viaţa, ca să încerc să supravieţuiesc. Şi supravieţiuesc acum pentru Buzău şi sunt motivat pentru treaba aceasta”, a spus primarul Constantin Toma.

loading...
error: Content is protected !!