Politic

Romașcanu: „Programul Național de Rateuri cu Repetiție scoate Moldova și sudul României din ecuația investițiilor”

Programul Național de Redresare și Reziliență este al României, nu doar al partidelor aflate la guvernare, spune senatorul social-democrat de Buzău Lucian Romașcanu. Acesta a declarat, vineri, la o conferință de presă a organizației județene a PSD Buzău, că este necesar ca prevederile acestuia să fie cunoscute de toată lumea

„În urma unor presiuni mari din partea Partidului Social Democrat, atât interne, cât și externe – după cum știți, scrisoarea domnului Ciolacu, întâlnirile cu comisarii europeni și așa mai departe -, premierul Cîțu a venit în Parlament în speranța noastră de a ne fi prezentat Programul Național de Redresare și Reziliență. Din păcate, așa cum ați observat și dumneavoastră, nu au fost decât niște declarații politice fără substanță, pline de <o să facem, o să aducem, o să fie bine>, lucru absolut inconștient și neserios din partea guvernanților, pentru că, așa cum am spus în nenumărate rânduri, acesta nu este programul lor, este programul României. Chiar și în cazul nefericit ca ei să-și ducă guvernarea până la capăt, (programul, n.r.) transcede perioada de patru ani – programul este pe șase ani -, deci este normal să știm ce este acolo. Din păcate, nici în acest moment nu știm, ce știm, știm pe surse”, a spus Romașcanu, care a mai precizat că este convins că nici parlamentarii arcului guvernamental nu cunosc prevederile acestuia, dat fiind că ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea (USR) „a luat programul pe persoană fizică”.

Romașcanu a mai spus că „Programul Național de Rateuri cu Repetiție” continuă să condamne Moldova și sudul țării la subdezvoltare: „Rateul programului va veni din ceea ce se află acolo. Moldova și sudul României sunt total scoase din ecuația investițiilor, pe Moldova avem vreo 30 de kilometri de autostradă care nu rezolvă în niciun fel conectarea ei la restul țării și la Europa, nu avem pe magistrale de căi ferate nimic, pe irigații nimic, pe gaze nimic, lucruri care condamnă bucata aceasta de Românie la subdezvoltare, și vom avea o Românie care se va dezvolta dezechilibrat într-un moment în care puteam să dăm o nouă față țării cu acești bani”, a mai spus senatorul social-democrat de Buzău Lucian Romașcanu.

 

Articole similare