Politic

Romașcanu: „PNL cauzează grav PNL“

Un nou scandal a izbucnit în interiorul Coaliției, după ce Robert Sighiartău, vicepreședinte al Partidului Național Liberal, a afirmat că rămânerea la guvernare a liberalilor a dus la scăderea în sondaje a partidului său, dar și că PSD dă semnale că ar putea guverna cu AUR din 2024.

Robert Sighiartău

Robert Sighiartău a fost cel care a deschis subiectul unei așa-zise „duplicități” a PSD: „PSD are un joc murdar, dublu, apropo de coaliție și de parteneriat, iar eu văd PSD guvernând cu AUR din 2024. Mă bazez, în primul rând, pe legăturile care stau în spatele acestor partide politice inclusiv în modul în care AUR alege să se bată cu PSD în teritoriu”, a declarat acesta la Prima News. De asemenea, Sighiartău a precizat că PSD face un joc prin care să favorizeze intrarea în turul al doilea al prezidențialelor a unui candidat AUR, pentru ca prezidențiabilul social-democrat să câștige.

Nu în ultimul rând, liberalul a vorbit despre erodarea formațiunii sale la guvernare, pe lângă faptul că nici structurile principale de conducere nu sunt înștiințate de unele decizii importante luate de un mic nucleu din jurul președintelui Nicolae Ciucă, cum s-a întâmplat în cazul anunțului referitor la angajarea răspunderii de Guvern pe reformele contra risipei: „Se vede cu ochiul liber că lucrurile nu merg într-o direcție neapărat bună, nu o spun eu, o spun sondajele. Această coaliție a dăunat PNL, pentru că se vede în sondaje”, a subliniat Sighiartău.

De cealaltă parte, purtătorul de cuvânt al Partidului Social Democrat, senatorul de Buzău Lucian Romașcanu, susține că poziționarea lui Sighiartău vine ca urmare a luptelor interne din PNL, fiind dorită o îndepărtare a lui Ciucă. În stilul caracteristic, Romașcanu a ales un răspuns caustic pentru vicepreședintele PNL, ba chiar, a făcut o schiță a evoluției liberalilor. Liderul PSD Buzău îi mai reproșează lui Sighiartău că în cei trei ani și jumătate de guvernare ai PNL au fost făcute zero reforme, datoria publică a ajuns la peste 50 la sută din PIB, iar deficitul la peste 9 la sută. În ultimii ani, PNL a guvernat fără PSD în perioada noiembrie 2019 – decembrie 2020 (Guvernul Orban, format din liberali, fără majoritate parlamentară) și ianuarie 2021 – noiembrie 2021 (Guvernul Cîțu, alături de USR și UDMR până în septembrie, apoi doar cu UDMR).

„Un nervos al PNL, mă rog, al unuia dintre sub-partidele care formează azi PNL, își ceartă celelalte părți ale partidului pe motiv de PSD. Sighiartău pe numele lui, uită că a guvernat vreo doi-trei ani cu vârfurile împinse Orban și Cîțu, ducând România în pragul dezastrului. Sau nu uită, dar are de luptat pentru a-i trage scaunul D-lui Ciucă. Ținem cu toții minte cum PNL a pus țara pe «pauză» vreo șase luni ca să-l aleagă pe Cîțu și «echipa câștigătoare», lăsați la vatră câteva luni după victoria zdrobitoare. Acum caută iar președinte… Robertul a terminat de analizat trei ani jumătate de guvernare cu prim-miniștri PNL și se împiedică de două luni de când PSD are conducerea guvernului.

Robert, ia puțin ghinion istoric, după cei trei ani jumătate și PNL: datoria la peste 50 la sută, deficitul la peste 9 la sută, vaccinuri de un miliard EUR, mii de morți pe zi în pandemie, zero reforme etc. etc. Dacă PNL este acum pe toboganul sondajelor este din cauza modului în care fac opoziție la guvernare Robertul și alții asemenea sa, schimbând veseli șapte președinți în șapte ani. Deci, Robert, PNL cauzează grav PNL!”, a transmis Lucian Romașcanu pe pagina sa de Facebook.

Articole similare