Politic

Romașcanu, ironii la adresa lui Geoană: Se comportă ca o „virgină politică”

Senatorul social-democrat de Buzău Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, l-a numit pe secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, cu o „virgină politică”.

„Am un gust amar să îl aud pe Geoană vorbind în stilul ăsta apocaliptic despre România, încadrându-se în șirul de virgine politice care brusc și-au dat seama că au ieșit acum de nicăieri și vorbesc pentru viitorul prosper al României. Domnul Geoană a fost ministru de Externe, a fost președintele Partidului Social Democrat, ce independență visăm noi aici?”, a spus Romașcanu la Realitatea Plus, în contextul în care Geoană a spus că ar accepta să fie susținut de PSD la prezidențiale, dar fără să se înscrie în partid.

„Domnul Geoană, dacă vrea să facă o campanie, să o facă pe proiecte, să o facă fără sigla NATO în spate. Aș aprecia, cel puțin eu personal foarte mult, să-l văd că își dă demisia din poziția de secretar general adjunct și să facă o campanie corectă. Nu am niciun fel de apreciere pentru tipul ăsta de discurs și, din perspectiva PSD, domnul Geoană este un om implicat politic. Cum vrea dumnealui să se vândă publicului este problema dumnealui”, a adăugat Lucian Romașcanu.

Partidul Social Democrat își va desemna candidatul la prezidențiale la începutul lunii iulie, au decis vineri liderii partidului într-o reuniune la Sâmbăta de Sus. Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a spus că varianta candidaturii lui Mircea Geoană nu a fost discutată în interiorul partidului până în acest moment. Legat de decizia ca PSD să meargă la prezidențiale doar cu un membru de partid, Ciolacu a răspuns: „Domnul Geoană nu e din afara partidului, a fost președintele PSD”.

În PSD s-a analizat informal varianta unui tandem Geoană – președinte, Ciolacu – premier. Pe de altă parte, mai mulți lideri PSD, printre care Paul Stănescu, Gabriela Firea, Sorin Grindeanu și Mihai Tudose, susțin că liderul partidului ar trebui să candideze la prezidențiale.

Articole similare