marți, 24 noiembrie 2020

Romanescu: ,,Bugetul de stat pentru 2019, o catastrofă”

,,O catastrofă”, astfel ­ca­racterizează deputatul liberal de Buzău Cristinel Romanescu bugetul național pentru anul 2019, așa cum a fost  adoptat de Parlament. El motivează această caracterizare prin aceea că banii prevăzuți pentru investiții sunt aproape inexistenți, iar pentru spitalele regionale, care sunt incluse în programul de guvernare al Partidului Social Democrat, nu a fost alocat, nici anul acesta, niciun leu.

,,Nu au trecut foarte multe sume de bani pentru construcția de autostrăzi, când știm cât de mare este nevoie de acest lucru. Tocmai ce anunțau cu pompă că pe autostrada Târgu-Mureș–Iași–Ungheni urmează să se dea drumul la lucrări. Bani nu sunt, iar pentru celălalt tronson, Râmnicu Vâlcea–Sibiu, nu sunt sumele alocate. Deci, investițiile sunt aproape către zero. Cu siguranță, tot mediul privat, toată lumea va avea de suferit, pentru că fără investiții este foarte greu să dezvolți o țară care are nevoie mai ales de o asemenea infrastructură. Cred că este singura țară care nu are capitala legată de nicio altă capitală europeană. Suntem singurii și sper să nu continuăm să fim singura țară. Ar trebui cât de repede posibil să reușim să legăm Bucureștiul de restul capitalelor europene”, spus, vineri, la o conferință de presă, deputatul de Buzău al Partidului Național Liberal Cristinel Romanescu.

El a spus, cu aceeași ocazie, că majorarea alocațiilor pentru copii, în urma unui amendament introdus de Partidul Național Liberal la Legea bugetului de stat, este, practic, cel mai bun lucru din această lege. Romanescu susține că majorarea alocațiilor pentru copii reprezintă, de fapt, starea de normalitate, și spune că acest demers trebuia făcut mult mai devreme, fără a se aștepta amendamentul liberalilor: „Este treaba domniilor-lor, este problema Guvernului de unde vor găsi sumele necesare pentru alocația pentru copii. De fapt, această mărire de alocație este lucrul cel mai bun care s-a putut întâmpla în toată Legea bugetului. Acesta este principalul obiectiv și ne bucurăm că s-a întâmplat ca acest amendament la Legea bugetului să treacă. Au fost și câțiva deputați (ai puterii, n.r.) care au votat alături de noi, asta este un lucru extraordinar. Bineînțeles, copiii beneficiază de lucrul acesta de la  1 martie, lucru pe care ei ar fi trebuit  să-l facă din capul locului, adică  nu trebuiau să aștepte un amendament din partea Partidului Național Liberal, ar fi trebuit să-l introducă de la început în Legea bugetului”, mai spune deputatul liberal de Buzău Cristinel Romanescu.

loading...
error: Content is protected !!