Economic

Rigolele de duș liniare vs. sifoanele pătrate: Cinci considerente care să vă ghideze alegerea

La fel ca în cazul oricărui proiect de construcție sau de renovare, există mai mulți factori cheie de care trebuie să țineți cont atunci când selectați un sistem de scurgere pentru dușul pe pardoseală din baie. Fiind atenți la aceste considerente, vă veți asigura că alegeți cea mai potrivită și eficientă scurgere.

Înainte de a analiza aspectele care ar trebui să vă ghideze alegerea, să examinăm câteva caracteristici cheie ale scurgerilor liniare și pătrate.

RIGOLELE LINIARE

O rigolă de duș liniară este o scurgere de formă dreptunghiulară, lungă și îngustă. Aceasta poate fi instalată la intrare, de-a lungul peretelui sau în centrul podelei dușului.

Scurgerile liniare sunt diferite de o scurgere tradițională cu punct central pătrat sau circular datorită aspectului lor elegant și nuanțat. Dar ele oferă, de asemenea, beneficii suplimentare și funcționale proprietarilor de locuințe, inclusiv siguranță sporită, accesibilitate și flexibilitate în instalare și proiectare.

Aceste sisteme de scurgere se remarcă prin capacitatea lor de a fi personalizate pentru a se potrivi de la perete la perete într-o cabină de duș. De exemplu, rigolesifoane.ro realizează la comandă rigole dus, pentru locuință și industriale, din oțel inoxidabil. Acest lucru asigură o dimensiune potrivită care să acopere o suprafață corespunzătoare a podelei din duș; ceea ce ajută la minimizarea apei stagnante sau a apei care se deplasează dincolo de intrarea în duș.

Rigolele de duș au, de asemenea, piciorușe reglabile pe înălțime, care permit instalatorilor să ajusteze înălțimea rigolei astfel încât aceasta să fie la același nivel cu podeaua dușului.

SIFOANE PĂTRATE

Aceste sisteme de scurgere sunt situate de obicei în mijlocul podelei dușului. Apa se scurge printr-o pantă convențională cu patru direcții, înclinată spre scurgere. Sifoanele pătrate sunt de obicei disponibile în dimensiuni de 10, 15 și 20 de cm.

Găsiți opțiuni rentabile de sifoane de pardoseală pe rigolesifoane.ro. Acestea au un design minimalist, sunt realizate din oțel inoxidabil și oferă baii dvs. un aspect modern și elegant, fiind totodată și foarte practice. Puteți alege dintre modele cu grătar sau modele faianțabile și dintre forme pătrate pentru așezare centrală sau forme triunghiulare pentru așezare pe colț.

Rigolele de duș liniare vs. sifoanele pătrate

  1. Estetică

 Dacă sunteți în căutarea unei estetici de tip SPA, minimalistă și modernă, o rigolă liniară ar fi cea mai potrivită. Designul acesteia este rafinat și este o alegere deosebit de bună dacă doriți să atrageți atenția asupra zone de duș.

Un sifon pătrat va fi cea mai bună alegere dacă sunteți în căutarea unui aspect mai tradițional. Cu toate acestea, optarea pentru o scurgere pătrată centrală nu înseamnă că trebuie să sacrificați stilul. Multe scurgeri pătrate au modele de capace elegante care se potrivesc oricărui decor.

  1. Întreținere

 Rigolele liniare vor reduce numărul de îmbinări în care se pot instala mucegaiul și reziduurile. De asemenea, acestea favorizează evacuarea completă a apei în spațiile de duș fără bordură. Ca urmare, există mai puține șanse ca apa să se adune și să curgă pe sub ușa de duș în baie.

O scurgere pătrată înseamnă mai multe linii de rosturi, necesitând puțin mai multă curățare și întreținere.

  1. Costuri

 Alegerea între rigolă liniară și un sifon pătrat va depinde probabil de bugetul proiectului dumneavoastră. Sifoanele pot fi de obicei achiziționate de obicei la un preț mai mic decât cel al sistemelor de scurgere liniare. Costurile de instalare și de manoperă sunt, de asemenea, mai mici, deoarece scurgerile pătrate cu punct central necesită mai puțin material, personalizare și modificări la fața locului. Cu toate acestea, rigolele de duș liniare merită din plin investiția datorită beneficiilor multiple.

Analizați cele mai sus menționate și faceți alegerea potrivită în funcție de necesitățile dumneavoastră!

Sursa foto: AICI

 

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker