sâmbătă, 16 ianuarie 2021

Rețea de trafic de cannabis, din Rm. Sărat, deconspirată de unul dintre membri prins drogat în trafic

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Buzău, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Buzău, au efectuat miercuri dimineață 11 percheziții, la locuințele unor persoane bănuite de trafic de droguri de mare risc, de pe raza județelor Buzău, Vrancea, Ilfov, precum și în municipiul București.

Acțiunea a vizat persoane, cu vârste cuprinse între 22 și 34 de ani, din județele Buzău, Vrancea și municipiul București, bănuite de comiterea faptelor.

Din cercetările efectuate, a reieșit că, în perioada iunie-noiembrie, mai multe persoane, din județul Buzău, ar fi achiziționat droguri de mare risc de la persoane din Vrancea și București, pe care ulterior le-ar fi revândut în județul Buzău.

Cele mai multe percheziții – 5 – au avut loc în municipiul Rm Sărat, la domiciile a 3 persoane. De asemenea, alte patru verificări au avut loc în Vrancea, și câte una în Ilfov și în București.

Rețeaua de trafic de droguri a intrat în atenția oamenilor legii după ce un râmnicean de 30 de ani a fost depistat în trafic sub influența drogurilor de mare risc. Așa au ajuns și la ceilalți membri ai rețelei.

În urma percheziției de astăzi, au fost ridicate droguri (cannabis), 3 grindere, un cântar de precizie, 800 de lei și medii de stocare.

La data de 11.11.2020, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Buzău împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Buzău au efectuat un număr de 11 percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Buzău, Vrancea, Ilfov şi a municipiului Bucureşti, la locuinţele unor persoane suspectate de săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc şi mare risc.

În cauză s-a reţinut faptul că, mai multe persoane procură şi deţin în vederea consumului propriu, transportă, livrează şi distribuie droguri de risc(cannabis) şi de mare risc(cocaină şi amfetamină) către consumatori de pe raza judeţelor Buzău şi Vrancea.

La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Buzău vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 7 persoane„, precizează DIICOT.

loading...
error: Content is protected !!