joi, 26 noiembrie 2020

RER SUD îndeamnă buzoienii să fie responsabili în gestionarea deșeurilor pe care le generează chiar și în vremuri de pandemie!

Un comportament corect sau unul iresponsabil referitor la modul în care tratăm deșeurile pe care le generăm face diferența între un corp sănătos dezvoltat într-un mediu sănătos sau un corp bolnav într-un mediu poluat. Pandemia ne determină să acordăm o atenție și mai mare curățeniei în general, iar curățenia înseamnă să aruncăm ce trebuie unde trebuie. Cu atât mai mult, în astfel de perioade este important să avem grijă să trăim într-un mediu curat, să avem grijă să nu poluăm și mai mult mediul, și așa afectat de existența noului virus SARS-COV-2. Așadar, este important să respectăm în conti­nuare metodele de colectare și depozitare separată a deșeurilor, deoarece doar în acest mod ne putem asigura că deșeurile pe care le generăm nu vor afecta calitatea mediului în care trăim.

,,Le reamintim buzoienilor că, și în această perioadă de pandemie, fie stare de alertă sau de urgență, RER SUD își desfășoară activitatea în mod normal și asigură, prin acti­vitățile zilnice de colectare, curățenie și dezinfecție, menținerea orașului nostru curat. Rugăm buzoienii să ­res­pecte în continuare colectarea separată a deșeurilor generate acasă sau la serviciu și să folosească în mod cores­punzător fiecare tip de reci­pient pe care le-am pus la dispoziție. Cu alte cuvinte, deșeurile menajere trebuie depozitate în pubela neagră sau în containerul gri/negru amplasat la platforme, deșeurile reciclabile în sacul galben sau în containerul galben de la platforme, deșeurile vegetale în pubela maro. Depozitarea amestecată a deșeurilor în recipiente conduce la diminuarea șanselor de a recupera și ­va­lorifica deșeurile reciclabile, precum și la umplerea depozitelor cu deșeuri care nu mai pot fi reciclate și care se biodegradează în sute de ani. Un alt aspect important este acela că nerespectarea colectării separate îngreunează munca de sortare a deșeurilor pe care zeci de oameni o fac zilnic la Stația de Sortare, totul pentru ca Buzăul să ajungă să îndepli­nească țintele impuse de Fondul pentru Mediu”, spune Denisa Hâncu, specialist Relații Publice al S.C. RER SUD S.A.

În vederea asigurării faptului că cetățenii respectă colectarea separată a deșeurilor, așa cum ea este prevazută în legislație, RER SUD anunță că a început deja să efectueze acțiuni de verificare a modului de depozitare a deșeurilor. În cazul în care recipientele puse la dispoziție de operatorul de salubritate au conținut necorespunzător, reprezentanții RER vor lăsa un sticker cu atenționarea ,,CONȚINUT NECORES­PUNZĂTOR” și vor colecta deșeurile în săptămâna următoare, când, în urma avertismentului, beneficiarii trebuie să se conformeze normelor legislative.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

loading...
error: Content is protected !!