Sănătate

Remedii Naturiste pentru Neuropatia Periferică

Neuropatia periferică este o afecțiune care provoacă slăbiciune, durere și amorțeală la nivelul extremităților (de obicei, la nivelul mâinilor și picioarelor).

Nervii periferici trimit mesaje din creier și măduva spinării către restul corpului. Când acei nervi sunt deteriorați, aceste mesaje sunt întrerupte și afectează modul în care corpul răspunde la durere, temperatură și alte reflexe. Urimil forte este un bun remediu pentru neuropatia periferică, însă este esențial să parcurgi prospectul urimil forte înainte de administrare.

Metodele de tratament variază în funcție de cauza afecțiunii. Remediile naturiste se concentrează pe atenuarea simptomelor.

8 remedii naturiste pentru neuropatia periferică

Tratamentul neuropatiei periferice depinde de gravitatea situației. Unele tratamente comune implică kinetoterapie, intervenții chirurgicale și injecții pentru stimularea presiunii nervoase. Alte tratamente se concentrează pe reducerea durerii și a disconfortului cu analgezice fără prescripție medicală, cum ar fi ibuprofenul sau aspirina.

Există, de asemenea, o serie de tratamente naturiste care ajută la ameliorarea simptomelor provocate de neuropatia periferică.

1. Vitamine

Unele cazuri de neuropatie periferică sunt legate de deficiențe de vitamine. Vitamina B este esențială pentru sănătatea nervilor organismului. O deficiență poate duce la leziuni semnificative ale nervilor.

Deși se poate obține vitamina B din alimentație, medicul specialist poate recomanda, de asemenea, administrarea unui supliment. Este important să respecți doza recomandată pentru a preveni toxicitatea și agravarea simptomelor.

Vitamina D poate ajuta, totodată, la prevenirea durerii nervoase. Pielea produce de obicei vitamina D ca răspuns la lumina soarelui. O deficiență poate provoca dureri neuropatice. Luarea unui supliment poate ajuta la reducerea simptomelor neuropatiei.

2. Ardei Cayenne

Ardeiul Cayenne conține capsaicină, un ingredient din ardeiul iute care îi oferă gustul picant. Capsaicina a fost folosită în cremele topice pentru proprietățile sale de calmare a durerii.

Încorporarea ardeiului Cayenne în dieta alimentară sau administrarea unui supliment de capsaicină poate ajuta la reducerea durerii provocate de neuropatie.

Unguentele topice cu capsaicină pot fi folosite și pe corp. Deși inițial poate da o senzație usturătoare, utilizarea continuă va reduce treptat senzațiile neplăcute provocate de neuropatie.

Asigură-te că discuți despre această metodă de tratament cu medicul specialist înainte de a o utiliza pentru a preveni simptomele adverse.

3. Renunță la fumat

Fumatul afectează circulația sângelui. Vasele de sânge se îngustează și sângele mai puțin oxigenat poate trece. Fără o circulație adecvată a sângelui, simptomele neuropatiei periferice se simt mai intens. Eliminarea fumatului ajută la ameliorarea simptomelor.

4. Baie caldă

A face o baie caldă poate fi liniștitor și poate, de asemenea, atenua simptomele durerii cauzate de neuropatie. Apa caldă stimulează circulația sângelui în întregul corp, scăzând intensitatea durerii cauzate de amorțeală.

Dacă nervii tăi senzoriali sunt afectați de neuropatia periferică și nu ești la fel de sensibil la temperatură, ai grijă ca apa să nu fie prea fierbinte.

5. Exercițiu

Exercițiile fizice regulate pot ajuta la combaterea durerii și la îmbunătățirea sănătății generale. A fi activ poate reduce glicemia, care, la rândul său, poate reduce sau încetini afectarea nervilor. De asemenea, mișcarea crește fluxul de sânge către brațe și picioare și reduce stresul. Aceștia sunt toți factori care ajută la reducerea disconfortului și a durerii.

6. Uleiuri esențiale

Unele uleiuri esențiale, inclusiv mușețelul și lavanda, ajută la creșterea circulației în organism. Au, de asemenea, proprietăți de calmare a durerii și sunt antiinflamatoare.

Aplicarea acestor uleiuri diluate pe zona afectată pot reduce durerile de usturime și furnicăturile provocate de neuropatia periferică.

7. Meditație

Tehnicile de meditație pot ajuta oamenii care se luptă cu simptomele neuropatiei să perceapă diferit durerea. În plus, meditația poate ajuta la reducerea stresului, la îmbunătățirea abilităților de adaptare și la reducerea intensității durerii. Focusul minte-corp este o tehnică neinvazivă care oferă mai mult control asupra stării tale de spirit.

8. Acupunctura

Acupunctura promovează vindecarea naturală prin stimularea punctelor de presiune ale corpului. Această tehnică determină sistemul nervos să elibereze substanțe chimice care pot schimba experiența sau pragul durerii. Acupunctura ajută la furnizarea unui echilibru energetic al organismului care poate afecta bunăstarea emoțională.

Pe scurt

Remediile naturale au un oarecare succes în atenuarea simptomelor dureroase cauzate de neuropatia periferică. Cu toate acestea, asigură-te că medicul specialist nu este lăsat pe din afară, mai ales când vine vorba de a încerca o nouă metodă care să combată simptomele provocate de neuropatia periferică.

Dacă începi să experimentezi simptome neregulate de la remediile naturale sau dacă starea se agravează, vizitează imediat un medic.

Articole similare