miercuri, 02 decembrie 2020

Regulile anti-COVID nu sunt opționale! Autoritățile au intensificat controalele în Buzău și au împărțit sute de amenzi

În perioada 19 – 22 octombrie, peste 700 de efective, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului şi Direcției Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, au continuat verificările în zonele aglomerate, centre comerciale, în piețe și în trafic.

Au fost efectuate acţiuni specifice de control în trafic, în scopul prevenirii si combaterii oricăror abateri de la respectarea normelor legale, având în vedere și prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov2.

În acest context au fost verificate peste 380 de mijloace de transport dintre care 345 de mijloace de transport public în comun.

Pe timpul acțiunii au fost verificate peste 240 de societăți comerciale și 157 de obiective și locații de interes, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse,  fiind verificate peste 1700 de persoane.

În cadrul activităților de verificare și control poliţiştii au aplicat 220 de sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, în valoare totală de 40.000 de lei.

În urma unui control la o societate comercială de pe raza localităţii Glodeanu Siliştea, poliţiştii au constatat că operatorul economic nu a luat măsura suspendării activităţii societăţii conform preverilor legale instituite pe timpul stării de alertă. Administratorul societăţii a fost sancţionat contravenţional conform Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

De asemenea, poliţiştii au sancţionat şi abaterile din trafic unde au aplicat peste 150 de sancțiuni contravenționale ca urmare a nerespectării prevederilor legale a O.U.G. nr. 195/2002  privind circulația pe drumurile publice.

Acțiunile au avut ca scop verificarea modului de respectare a reglementărilor legale instituite în această perioadă a stării de alertă, precum și pentru prevenirea și combaterea ilegalităților pe toate palierele, fiind angrenați polițiști din toate domeniile de competență.

Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a se proteja pe sine, dar și pentru a-i proteja pe cei din jur.

         Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice.

Astfel de acțiuni vor continua pe raza județului Buzău și în weekend, forțele de ordine publică acționând permanent în sistem integrat pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, prevenirea și limitarea răspândirii virusului Sars-Cov2, dar și pentru a preveni și combate ilegalitățile de orice fel„,  au anunțat reprezentanții IPJ Buzău.

 

loading...
error: Content is protected !!