Economic

Reguli de aur în instalarea fototapetului

Fototapetul poate fi o alegere potrivită când îți dorești să dai o alură nouă casei tale. Acesta îți poate oferi culoare și un accent vizual fabulos. Totuși, instalarea fototapetului poate fi o sarcină dificilă chiar și pentru persoanele cu experiență în acest domeniu. 

În continuare, îți vom relata despre regulile de aur în instalarea fototapetului și greșelile frecvent întâlnite în aplicarea acestuia pe perete.

Locul potrivit pentru fototapet

Stabilirea locului potrivit este o etapă importantă, întrucât un fototapet se potrivește cel mai bine pe un perete gol, care nu este ticsit cu ornamente sau mobilă. La fel, peretele nu trebuie să fie blocat de ferestre sau alte elemente arhitecturale.

Alegerea dimensiunii și stilului potrivit este un factor important în instalarea fototapetului. Acesta trebuie să fie ales având în vedere întreg designul casei. În funcție de stilul casei tale vei alege modelul corespunzător, de exemplu fototapetul Brushstrokes în stil minimalist, care s-ar potrivit perfect în living sau dormitor. 

Dimensiunile corecte 

Odată ce ai procurat modelul de fototapet dorit, trebuie să te asiguri că suprafața pe care îl vei aplica este nedetă și fără imperfecțiuni. Apoi, este necesar ca fototapetul să fie tăiat corect conform dimensiunilor peretelui. Fototapetul trebuie aplicat cu o margină de siguranță de aproape 2-3 cm, care apoi va fi tăiată. Aplicarea fototapetului se face și în funcție de camera în care îl instalezi. Fototapetul trebuie aplicat cu atenție, pentru a crea un aspect neted, fără neajunsuri, cum e în imaginea de mai jos.

Alegerea adezivului cu care se aplică fototapetul este foarte importantă. Trebuie să citești cu atenție instrucțiunile de aplicare și să te asiguri că ai ales un adeziv potrivit tipului de fototapet pe care vrei să-l instalezi.. În continuare, va trebuie să aplici adezivul uniform ca să acoperi toată suprafața fototapetului. 

Instalarea fototapetului se face de sus în jos, îndepărtând hârtia de suport. Este important să aplici fototapetul în mod uniform și să îndepărtezi bulele de aer care se pot forma în timpul instalării. Dacă fototapetul are un desen precis, fii sigur că așezi panourile în ordinea corectă.

Odată ce ai terminat aplicarea fototapetului, taie cu un cuțit excesul de hârtie. Fii prudent și taie hârtia cu atenție ca să nu fasonezi design-ul fototapetului. Spre final, șterge orice urmă de adeziv sau alt tip de murdărie. La fel, asigură-te ca peretele să fie neted.

În final, dacă ai respectat acești pași, te felicităm, ai instalat fototapetul cu succes! 

 

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker