ActualitateCultură

Recital cameral la „Marghiloman”, la 140 de ani de la nașterea lui Nicolae Titulescu

Joi, 17 noiembrie, ora 18.00, buzoienii  sunt invitați la Vila Albatros, unde va fi un eveniment cultural de excepție menit să marcheze cei 140 de ani împliniți de la nașterea marelui diplomat român Nicolae Titulescu. Este vorba despre „HARMONIA MUNDI”, un proiect cultural complex, care include recitaluri camerale și conferințe pe teme de istorie contemporană.

Violonista Diana Jipa și pianistul Ștefan Doniga

Violonista Diana Jipa și pianistul Ștefan Doniga, doi muzicieni valoroși întreprind un turneu național, care cuprinde zece recitaluri camerale, fiecare moment muzical fiind precedat de câte o conferință pe tema vieții și activității ilustrului diplomat român, conferințe susținute de personalități ale cercetării istorice românești. Buzăul este unul dintre locurile de popas ale celor doi muzicieni în cadrul proiectului amintit, alături de cei doi protagoniști ai recitalurilor camerale fiind invitat în calitate de curator  profesorul de istorie Dan Solcan din cadrul Colegiului Național „B.P. Hasdeu”.

Proiectul „HARMONIA MUNDI – Titulescu 140”  este unul dintre cele mai ample și complexe proiecte culturale realizate în ultimii ani în România și este organizat de Asociația Culturală INNOVARTE în parteneriat cu postul Radio România Muzical, al Muzeului Național de Istorie a României din București,  Centrul Cultural și Educațional „Alexandru Marghiloman” și Primăria Municipiului Buzău.

Nicolae Titulescu a fost un remarcabil om politic, jurist şi profesor, cel mai mare diplomat român din istorie, ministru de externe al ţării în mai multe mandate şi singurul preşedinte al Ligii Naţiunilor reales pentru două mandate consecutive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole similare