luni, 28 septembrie 2020

Răzvan Simion: „După ce Dora a susținut recital la Eurovision, a fost mai greu să intre și invitații pe scenă”

Buzoianca Dora Gaitanovici și-a lansat joi, 21 mai, în direct în emisiunea „Neatza cu Răzvan și Dani”, cel mai recent single al ei. Este vorba despre „Colț de lună”, o compoziție proprie, realizată special pentru această perioadă de izolare socială.

Prezența buzoiencei în platoul emisiunii i-a făcut pe cei doi prezentatori să o asalteze cu complimente.  „Ne-ai enervat de tot!”, a spus Dani Oțil făcând aluzie la polivalența de care dă dovadă Dora în plan muzical.  „Așa face pe unde se duce! O știu de când avea 15 ani”, a adăugat și Răzvan Simion.

Cei doi s-au arătat impresionați de versurile și mesajul piesei compuse de Dora Gaitanovici. „Dora a fost invitată să susțină un recital la o selecție națională (Eurovision, n.r.) și după ce  a cântat ea, a fost mai greu să mai intre și invitații… dacă înțelegeți ce vreau să spun”, a mai spus Răzvan.

Un cântec scris cu drag   

Artista, studentă în primul an la Conservator, a venit în platoul matinalilor cu o compoziție proprie cu care dorește să ne ajute să risipim apăsarea izolării.

„Colț de lună” este, potri­vit artistei, „un cântec scris cu drag”, menit a alunge singurătatea. „Am compus <Colț de lună> în această perioadă ciudată, în care îndoiala, teamă, singurătatea pe mai toți ne-au încercat rând pe rând. Și simțeam că trebuie să accesez ceva pozitiv, dorul, acea <pasăre gri> simplă, care ba vine, ba pleacă, dar niciodată nu ne părăsește! Iar <colțul de lună> e speranța care luminează și cel mai întunecat cer al sufletului! E un cântec scris cu drag!”, a declarat Dora în urmă cu trei săptămâni, când a lansat piesa.

Recunoscătoare părin­ților

Tot în emisiunea matinală, buzoianca a ținut să le mulțumească părinților ei pentru că ai îndrumat-o către o carieră în muzică încă de la vârsta de 4 ani, când și-au dat seama de talentul ei deosebit, ce merită valorificat.

„Este nevoie și de foarte mult studiu, pe lângă talent, dar mie îmi place foarte mult ceea ce fac, și pianul, și saxofonul, care mi s-a părut mai ușor, pentru că m-au ajutat mult cunoștințele de la pian. Și faptul că a mea copilărie a fost marcată de muzică 100 la sută”, le-a spus Dora celor doi prezentatori.

Buzoianca a mărturisit că părinții au dat-o de mică la pian pentru a-și dezvolta gândirea matematică. „Mie mi-a plăcut însă muzica mai mult și așa am rămas”, a mai spus Dora, care în ultimii ani a început să studieze serios și saxofonul.

Reamintim că la numai 19 ani Dora are deja în palamers zeci de trofee naționale, pe lângă participarea cu succes în cadrul Vocea Româ­ni­ei 2018, unde a fost unul dintre cei patru fina­liști. În prezent buzoianca, studentă la Conservator, este pasionată de jazz, blues, rock sau de muzică clasică. Dora semnează atât versurile și compoziția noului single prezentat la emisiunea realizată de Răzvan și Dani, cât și producția, mixul și masterul.

loading...
error: Content is protected !!