Familia Fodor a petrecut recent o vacanță în Egipt. Buzoianca Irina Fodor povestește pe blogul ei cum a reușit să-l convingă pe soțul abia ve­nit din aventura „Asia Express” să o ducă într-o vacanță departe de temperaturile cu minus.

„Primul pas: se întoarce soțu’ de peste mări și țări, obosit și vai de el și, după două luni la 40 de grade, își dorește doar să vadă zăpadă de 1 metru în curte și el să bea un vin fiert la foc. Al doilea pas: dă acasă peste nevastă-sa, care stă prost cu circulația perife­rică și visează la o vacanță la cald de când s-a terminat vara. Pasul trei: negocierea. Am picat de comun acord să căutăm o destinație de vacanță cât mai aproape și să nu fie nevoie să stăm iar cu orele în avion sau prin aeroporturi, DAAAR să aibă soare, mare, tot tacâmul”, povestește buzoianca.

Doar trei ore a zburat familia Fodor cu charterul și, imediat ce au aterizat, au aruncat prosopelul pe plajă. Iar dacă Răzvan a avut nevoie de argumente și un plan bine pus la punct, pentru fata lor, gluma unui zbor până la… Craiova a funcționat de minune, micuța Diana fiind păcălita că va ajunge la ski.

Plimbare cu minisubmarinul și safari în deșert

Temperaturile de peste 22 de grade, un regim de ultra all inclusive și un ponton lung de vreo 800 de metri, care ajungea direct spre bariera de corali i-au plictisit repede pe membrii familiei, așa că, din a două zi, imediat după ce s-au odihnit, au pornit în excursii. Au explorat adâncurile mării în toată splendoarea lor cu un minisubmarin. „Sub marea lor se află o lume ca în Avatar. Este absolut spectaculos. Am primit și un catalog cu peștii și coralii pe care am fi putut să îi vedem și numele lor, că să îi identificăm mai bine. Excursia a durat cam o oră și jumătate, dar am fi putut sta și trei, lipiți de geamurile alea, fascinați de ce a creat natura. Copilul nostru scotea niște sunete de uimire care si­gur traduse ar fi însemnat ceva în limba delfinilor. Așadar, după ce am chițăit de bucurie tot drumul, ne-am declarat fascinați și mulțumiți”, a mai povestit Irina.

Familia Fodor a testat și ceva adrenalină, într-un safari în deșert, care conținea un traseu cu buggy, plimbări cu cămila și relaxare la un ceai făcut de beduini. Au mai vizitat orașul, au admirat mos­cheea, au negociat cu vânzătorii pentru diferite suveniruri și s-au relaxat în resort pe finalul vacanței, testând restaurantele din complex unde au mâncat tot felul de bunătăți.

DISTRIBUIȚI
loading...